Vad är Doctor Shopping?

ett av de vanligaste sätten att människor missbrukar droger är genom det som kallas ”doctor shopping.”Doktorshopping sker över hela USA och hänvisar till olaglig praxis att besöka olika läkare för att få flera recept fyllda. När människor är beroende av ett receptbelagt läkemedel kan de bygga upp en tolerans som ett resultat av långvarig användning, vilket resulterar i att de behöver ta mer av läkemedlet för att uppnå samma höga som de hade tidigare. Som ett resultat kan de söka sätt att få tag på mer av drogen.

läkare handlar ofta om att ljuga, eftersom patienter inte kommer att berätta för sin nya läkare om deras tidigare recept för att få föreskrivet samma belopp. Vissa beroende patienter kan botas av sina lidanden men ljuger om att ha dem för att få det läkemedel de vill ha. Om du är osäker på om du eller en nära och kära har ett narkotikamissbruk, är läkarhandlingen ett tydligt varningstecken för drogmissbruk –när det tillämpas på receptbelagda läkemedel hänvisar drogmissbruk till att använda drogen på något annat sätt än vad din läkare avsåg.

receptbelagda läkemedel som vanligtvis missbrukas på detta sätt inkluderar:

  • bensodiazepiner: även kända som lugnande medel eller lugnande medel, bensodiazepiner ordineras ofta för sömnlöshet, kramper och ångest och panikstörningar, men många människor blir beroende av dem för sina lugnande effekter. Vanliga typer av bensodiazepiner inkluderar Xanax, Valium och Klonopin.
  • amfetamin: Klassificeras som stimulantia, amfetamin ökar hjärnans aktivitet för att producera mer energi, fokus och självförtroende, och många människor blir beroende av dem för de euforiska känslor de kan producera. Amfetamin ordineras ofta för att behandla ADD, ADHD och narkolepsi, och kan ibland ordineras för depression. Adderall är den mest kända amfetamin och en som ofta missbrukas.
  • opioider: opioider är en klass av läkemedel som är kända för att vara extremt beroendeframkallande. Även kallad smärtstillande medel, dessa läkemedel ordineras för att slappna av i kroppen och behandla smärta, men de kan också få användarna att känna sig höga och avslappnade, och överdoser och dödsfall är vanliga. Vanliga receptbelagda opioider inkluderar morfin, fentanyl, kodin, hydrokodon, oxikodon och oxymorfon.

tecken på läkare Shopping

eftersom läkare shopping är en tydlig indikation på drogmissbruk eller missbruk, kan det vara till hjälp för dig att känna igen tecknen om du känner dig orolig för en familjemedlem eller vän. Det kan vara svårt att veta om din älskade läkare handlar om du inte spårar deras besök, men det finns några specifika tecken att vara medveten om.

dessa tecken kan inkludera:

  • Stashing receptbelagda läkemedel runt huset eller i medicinskåpet
  • använda mediciner på ett atypiskt sätt, till exempel genom att krossa dem och snorta dem
  • kombinera mediciner med andra läkemedel
  • Faking illnesses ofta
  • klaga på medicinerna som inte fungerar (ett tecken på fysisk tolerans)
  • begär starkare versioner av sina mediciner från läkare

om du eller någon du känner är beroende, är du inte ensam. Miljoner amerikaner lider av missbruk av receptbelagda läkemedel-15 miljoner, i själva verket-vilket är mer än det kombinerade antalet personer som rapporterade missbruk av andra droger som heroin, kokain, inhalationsmedel och hallucinogener. Det första steget mot att återhämta sig från ditt beroende är att söka professionell hjälp.

individualiserade Narkotikamissbruksprogram

på October Road erbjuder vi ett brett utbud av program som fokuserar på specifika missbruk, inklusive receptbelagt narkotikamissbruk. Medan filmer och TV-program vill att vi ska tro att människor med missbruk alltid missbrukar gatudroger, är miljontals amerikaner beroende av de legaliserade medicinerna som de har ordinerats av sina läkare. Vårt team har arbetat med otaliga patienter som har blivit beroende av receptbelagda läkemedel, inklusive smärtstillande medel och depressiva medel. Oavsett om du är beroende av Valium, Adderall, Xanax eller något annat, kan du lita på att vårt team behandlar dig med respekt och utan dom under din tid hos oss.

October Road tar en helhetssyn på missbruk. Ring oss idag för att lära dig mer om våra rehab-tjänster på (833) 993-1914 eller nå ut via vårt onlineformulär. Vi är stolta över att betjäna patienter i hela North Carolina, inklusive Charlotte och Asheville.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.