Sova för muskeltillväxt och återhämtning

sömn är en process som är nödvändig för många vitala funktioner i sinne och kropp. Det spelar en viktig roll i människoliv, möjliggör energibesparing, påverkar psykologiska tillstånd och förbättrar kognition och övergripande prestanda.

muscles2det visar sig att sömn är avgörande för styrketräning återhämtning och hjälper till med muskelreparation efter en ansträngande träning. … Tillsammans med dietary protein till stöd i muskel reparation och nya muskeltillväxt, producerar din kropp sina egna muskelbyggande hormoner medan du sover, inklusive humant tillväxthormon, även känd som HGH.

sömn är särskilt viktigt för aktiva individer. Deras energiförbrukning är ofta mycket hög och deras kroppar kräver tillräcklig vila för att fylla på energi, aktivera hjärncellåterställning och främja muskeltillväxt.

när hjärnan når REM-fasen av sömn, ”låser upp” kroppen förmågan att återställa organ, vävnader och ben, samt regenerera immunceller och stimulera utsöndring av humant tillväxthormon. Vissa människor upplever tyvärr sällan denna djupa, föryngrande sömnfas. Bland faktorer som ofta orsakar sömnstörningar och problem är de vanligaste synderna stress, ansträngande aktiviteter och tröttsamma dagliga rutiner.

här är 7 effektiva tips som hjälper dig att återställa din kropp och själ under djup, avkopplande sömn.

1. Undvik alkohol och koffein

Håll dig borta från alkohol och koffein före sänggåendet. Helst bör de aldrig komma in i kroppen efter sen eftermiddag eller några timmar före sömntiden.

Uppdragshjälp och bästa uppsatsskrivningstjänster Selena Roberts påpekar att koffein kan orsaka hyperaktivitet och vakenhet. Det kan göra det svårare att somna, samt påverka sömnkvaliteten negativt.

å andra sidan, även om det ibland kan hjälpa dig att somna snabbare, stör alkohol sömnen genom att minska REM-fasen. Alkohol i blodet kommer att hindra dig från att nå den mest potenta fasen av sömn, när din kropp kan regenerera och ladda.

2. Undvik sömntabletter

även om du tar ett sömnpiller verkar som ett logiskt val för de flesta som har problem med att vila, är det inte ett bra beslut på lång sikt. Sömntabletter kan fungera tillfälligt, men om de används ofta och under längre perioder kommer de att orsaka störda sömnmönster som kan leda till sömnstörningar.

3. Ta ett varmt bad innan sängen

bästa essay writing service recensioner handledare Anna Stevens erbjuder några ovärderliga råd. Hennes erfarenhet av stressrelaterad sömnlöshet markerade några år av hennes liv, och hon betonar ofta att lära sig att hantera stress gjorde en signifikant skillnad i hennes liv, när hon var vaken och sov lika.

som Anna föreslår bör du låta din kropp slappna av först och sinnet kommer att följa: inget som ett varmt bad på kvällen för att lugna nerverna och hjälpa dig att varva ner före sänggåendet.

4. Träna måttligt

även om högintensiv träning kan vara en riktig sömndödare, kommer måttlig träning under dagen att hjälpa dig att tröttna din kropp tillräckligt före sänggåendet. Att träna hjälper också ditt hjärta, muskler och lungor, så att följa en balanserad, rimlig träningsplan kan gynna din kropp på många olika sätt.

5. Håll ditt sovrum mörkt och svalt

om möjligt, ange utrymme i ditt hem för att bara sova. Om du inte har ett sådant alternativ måste du anpassa ditt arbets – /bostadsutrymme före sänggåendet. Börja med att dra i gardinerna för att blockera så mycket ljus och möjligt, och håll rummet svalt och torrt.

experter från den bästa Uppsatsskrivningstjänsten Reddit rekommenderar att du sover i en miljö utan bakgrundsbrus. Men om du inte är bekväm med fullständig tystnad kan du låta lite mjuk musik spela i bakgrunden eller använda vitt brus från en fläkt för att hjälpa dig somna snabbare.

6. Undvik att titta på skärmar före sömntid

titta på TV, rulla på en smartphone och kontrollera din e-post på din bärbara dator i sängen är bara några av de aktiviteter du förmodligen ofta deltar i Innan du sover. Dessa aktiviteter kommer emellertid ofta att skada, eftersom det starka ljuset från skärmar undertrycker produktionen av melatonin, ett viktigt hormon som reglerar sömn.

istället för att göra dig trött, tittar du på en skärm ett tag innan sängen gör din kropp ännu mer vaken och vaken.

att stänga av alla elektroniska enheter minst 30 minuter före sömn ger dig lite tid att läsa, lyssna på avkopplande musik eller meditera. Dessa aktiviteter hjälper dig att kasta vardagens stress och förbereda dig för vad som kommer nästa: en djup, regenererande vila.

7. Undvik att sova när du kan

är det inte trevligt när helgen kommer, och du behöver inte stå upp tidigt till måndag? Att stanna i sängen så länge du vill påminner dig förmodligen om din barndom när du var fri från planer och skyldigheter.

Oversleeping visar sig dock vara ganska skadligt, särskilt om du tenderar att vakna vid en annan tid varje dag. Våra kroppar behöver disciplin och regelbunden rytm, och att sova och sova i slumpmässiga tider återställer kroppens ”inre klocka” till en annan cykel varje gång.

slutsats

att få tillräckligt med sömn låter din kropp ladda och förbereda sig för de utmaningar som en ny dag ger. Mitt Uppdrag.Hjälp och college paper writing service recensioner hälsoämnen experter betonar att sömn är en viktig fysiologisk process, och dess positiva effekter på muskeltillväxt och fysiskt välbefinnande är enorma.

för att dra nytta av en stark kroppsbyggnad och ett skarpt sinne måste du ge dem både resten de behöver och förtjänar. Dessa effektiva tips hjälper dig att somna snabbt, så att du går in i en djup sömnfas som får din kropp och ditt sinne i bästa möjliga form.

på Alaska Sleep Clinic är vårt motto ”förbättra din sömn. Förbättra Ditt Liv.”Sömn är en viktig aspekt av att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. Det är där uppe med vatten och mat.

ASC har åtagit sig att mer än bara göra sömnstudier för dem med sömnapnea. Vi vill utbilda så många som möjligt om vikten av sömn och hur de kan få bättre sömn. Bara förra året hade denna webbplats mer än 5 miljoner besökare från hela världen som letade efter svar och hjälp med sina egna sömnproblem. Missa inte! Registrera dig för Alaska Sleep Clinic blog nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.