snabbmat – fördelar och nackdelar

alla har hört folk säga hur snabbmat är antingen bra eller hemskt. Som med allt folk säger finns det vanligtvis viss sanning i det. Vi kommer att gå igenom fördelarna och nackdelarna med snabbmat i den här artikeln.

de flesta äter snabbmat. Vissa äter det oftare än andra, och vissa gillar det mer än andra. Våra smaklökar tenderar att vara olika, så våra åsikter varierar från person till person. Följande fördelar och nackdelar är ganska standard och vi har försökt att vara så opartisk som möjligt.

fördelar med snabbmat

det finns tre huvudsakliga fördelar med snabbmat.

  • du kan spara pengar eftersom snabbmat tenderar att vara billigare än alternativen.
  • du kan spara tid eftersom det är mycket låg eller ingen väntetid för mat som ska serveras.
  • det finns många hälsosamma snabbmatalternativ nu så du behöver inte äta fettfyllda hamburgare och pommes frites.

spara pengar

fördelar och nackdelar med snabbmat

detta är förmodligen det viktigaste incitamentet för människor att äta snabbmat. Snabbmat är vanligtvis mycket billigare än hemlagad mat och äta-i restauranger. På grund av det är det det vanligaste måltidsvalet för lägre klassfolk i våra samhällen.

med detta sagt äts snabbmat av nästan alla. Några av de mest populära idrottarna i världen äter snabbmat. Även vår president äter snabbmat här och där. Det är definitivt inte begränsat till fattiga människor, trots hur media skildrar det.

spara tid

den näst mest uppenbara orsaken är att snabbmat är, ja, snabb. Det finns mycket låg eller ingen väntetid. Mat tillagas vanligtvis på några minuter och du kan vara på väg.

de flesta snabbmatsrestauranger har också drive-thru, vilket gör att kunderna kan beställa ännu snabbare. Nu behöver vi inte ens komma ut ur våra bilar för att köpa mat. Jämfört med traditionella restauranger kan du spara över en timmes tid från att beställa till att avsluta din måltid.

hälsosamma val

även om snabbmat har ett rykte för att vara högt i kalorier och fett, förändras det långsamt med ökningen av den hälsomedvetna befolkningen, vilket ökar efterfrågan på hälsosamma matalternativ.

nästan alla snabbmatsrestauranger erbjuder några slags hälsosamma alternativ idag. Oavsett om det är grillade kycklingsmörgåsar, wraps eller sallader, finns det vanligtvis något för alla.

en sak att tänka på är att hälsosammare alternativ i allmänhet tenderar att vara lite dyrare. Men eftersom det är snabbmat, kommer du fortfarande att spara pengar över hemlagad mat.

nackdelar med snabbmat

snabbmat hade många fler nackdelar under de senaste decennierna. I dag, branschen expanderar till att erbjuda typer av livsmedel som tillgodoser praktiskt taget vem som helst.

det finns två huvudsakliga nackdelar vi tar en titt på:

  • livsmedel av lägre kvalitet som vanligtvis orsakas av en storskalig produktionsprocess.
  • mer gödande livsmedel som främst orsakas av livsmedelskällor av lägre kvalitet.

mat av lägre kvalitet

det råder ingen tvekan om det, snabbmat tillverkas i en bulkproduktionsprocess, vilket tenderar att sänka den övergripande kvaliteten på maten. Beviljas, kyckling är kyckling, så vi pratar inte om att äta råttkött här.

många snabbmatsrestauranger som Chipotle har börjat använda ekologiska grönsaker, hormonfritt nötkött och burfria kycklingar. Detta är stora nyheter för både konsumenter och djur.

mer gödning

historiskt sett har snabbmat varit mycket gödning. Produktionsprocessen involverad i att skapa snabbmat tillförde mycket fet och fettinnehåll till livsmedel. Men som nämnts i avsnittet hälsosamma val ovan förändras detta snabbt.

medan de flesta restauranger har dina vanliga feta hamburgare och pommes frites, har de också börjat erbjuda grillad kyckling, fisk, sallader och hälsosamma omslag. Så oavsett om du vill äta en trevlig fet måltid eller en hälsosam grillad smörgås, har snabbmatsrestauranger vad du vill ha.

slutsats

som nämnts i denna artikel har snabbmatsrestauranger och industrin som helhet kommit långt. Det finns många fler alternativ nu och många av dem är mycket hälsosammare än vad vi är vana vid.

vissa snabbmatsrestauranger som Panera Bread och Subway har helt antagit en hälsosam mat affärsmodell.

vad tycker du om våra fördelar och nackdelar med snabbmat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.