Roaches i mikrovågsugnen: hur man kan bli av med dem

Roaches är bland de vanligaste skadedjur som angriper hushållsapparater, särskilt de i köket. Kackerlackor älskar att bo i varma, mörka och fuktiga områden. När de hittar vägen in i ditt hem hittar de skydd i apparater som mikrovågor och annan elektronik.

kan kackerlackor överleva i en mikrovågsugn?

Ja. Roaches kan överleva i en mikrovågsugn och leva länge. Medan en mikrovågsugn producerar mycket värme när den används, kommer kackerlackor inte att dö på grund av denna värme.

Roaches är extremt fjädrande, och de kan till och med överleva en atombomb. De kommer att bo var som helst förutsatt att de kan hitta mat.

att bli av med kackerlackor i din mikrovågsugn

om du upptäcker att kackerlackor har attackerat din mikrovågsugn är det viktigt att vidta omedelbara åtgärder för att eliminera dem. Dessa skadedjur kan orsaka skador på din mikrovågsugn genom att äta upp vissa komponenter i den.

eftersom de är smutsiga varelser är kackerlackor kända för att orsaka hälsoproblem som tyfus. Här är fem enkla steg att ta när kackerlackor angriper din mikrovågsugn:

Steg 1

koppla ur mikrovågsugnen och ta ut eventuella avtagbara komponenter, inklusive mikrovågsplatta och skål. Tvätta dem ordentligt, lägg dem åt sidan och låt dem torka.

steg 2

använd ett desinfektionsmedel som innehåller blekmedel för att rengöra mikrovågsugnen. Spraya det noggrant inuti mikrovågsugnen och låt desinfektionsrengöringsmedlet sitta i mikrovågsugnen i cirka tio minuter.

steg 3

ta en ren trasa och torka av rengöringslösningen med den. Torka av alla döda mört som kommer ut ur mikrovågsugnen.

steg 4

ta din mikrovågsugn ute i trädgården och sätt den på en bänk eller marken. Spraya en anti-roach-lösning kraftigt i din mikrovågsugn för att döda alla mört som finns i den.

lämna lösningen i mikrovågsugnen i ungefär en timme. Tänk på att insektsdödande lösning är farligt och kan leda till matförgiftning om du don”t rengöra den ordentligt.

om du inte vill använda en kemisk metod kan du använda naturliga repellanter som neemolja, lavendelolja och pepparmintolja.

Steg 5

nästan alla kackerlackor i mikrovågsugnen är nu döda. Torka av mikrovågsugnen och spraya en desinfektionsrengöringslösning en gång till.

låt lösningen sitta i mikrovågsugnen i en timme för att säkerställa att den eliminerar all anti-roach-lösningen. Torka av mikrovågsugnen och spraya desinfektionslösningen för sista gången.

torka sedan av mikrovågsugnen med en ren trasa.

steg 6

mikrovågsugnen är nu ren och fri från kackerlackor, men du bör lämna den hela dagen. Du kan lägga en liten kopp billigt vin i mikrovågsugnen för att döda någon mört som var kvar i.

efter en dag är över, kontrollera din mikrovågsugn väl för att säkerställa att ingen mört finns längre.

hur man förhindrar Roaches från din mikrovågsugn

tillsammans med ovanstående steg är här fyra viktiga tips som hjälper dig att förhindra att roaches angriper din mikrovågsugn.

  • behåll hygien att öva korrekt sanitet i ditt hem, särskilt köket, är det bästa sättet att hålla kackerlackor borta. Undvik att lämna maten öppen under natten och tvätta disken över natten. Håll golven fria från matpartiklar eftersom de kan locka kackerlackor. Se till att du rengör din mikrovågsugn regelbundet för att säkerställa att det inte finns några matpartiklar i den. Stäng alltid mikrovågsdörren eftersom den lämnar den öppen ger kackerlackorna en väg.
  • sprid borsyra bakom mikrovågsugnen om du misstänker att kackerlackor redan finns i ditt hus, sprid lite borsyra bakom mikrovågsugnen och andra apparater. När roaches kommer nära mikrovågsugnen, kommer de definitivt att äta pulvret, vilket så småningom kommer att döda dem.
  • minska fuktnivån som tidigare nämnts älskar kackerlackor att bo i fuktiga och fuktiga områden. Att minska fuktnivån i ditt hem är viktigt för att hålla kackerlackor borta. Håll alltid köksgolvet torrt och torka av allt vatten efter rengöring av redskap och matlagningsytor.
  • blockera kackerlackor från att komma in i ditt hem kackerlackor kommer in i ditt hem när du ger dem tillgång. Det är mindre troligt att du hittar kackerlackor i en mikrovågsugn om de inte har infekterat ditt hem. För att förhindra att de kommer in i ditt hem, försegla ingångspunkten som kan ge kackerlackor tillgång till dina hus. Håll ditt köksavfall täckt eftersom det kan locka kackerlackor när det är öppet.
  • slutligen, täck alltid din mat med passande lock för att hålla kackerlackor borta från ditt hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.