Rava Ladoo med kondenserad mjölk

131 aktier

läckra rava ladoo en enkel och traditionell indisk Söt gjord med rava/semolina, ghee, kokosnöt, kondenserad mjölk med touch av kardemumma.img src= " ladoo.jpg "alt=" rava ladoo med kondenserad mjölk " att vara mamma till två små någon gång gör mig galen speciellt när jag gör dem redo för skolan. Min lilla kille vill alltid att allt ska göras av sin mamma. Han säger ”mamma gör”, ”pappa gör” kommer sällan. Ibland är det svårt och tröttsamt att göra allt från att mata, bada eller hjälpa honom att gå på potta. Nu inser jag hur mycket tryck min stackars mamma har lidit med mig och min syster. Således är det en stor tryckfrisättning för mig att laga mat och igår kände jag mig som att göra en söt maträtt för att avsluta lunchen. Ja Middag händer mycket sent så det finns ingen tid för någon efterrätt. För den söta tanden gjorde jag denna rava ladoo med kondenserad mjölk.

 img src= " ladoo.jpg "alt=" Rava ladoo med kondenserad mjölk1 "
Ja jag har gjort traditionell min mormors Rava ladoo tidigare. Egentligen hände denna rava ladoo av misstag, eftersom jag planerar att göra något med Ducle de leche och jag var i en tankegång att Nestle can som jag har i handen är ducle de leche. Men jag öppnade det bara för att inse att det är sötad kondenserad mjölk. Så bestäm dig för att göra denna rava ladoo med kondenserad mjölk. Som vi vet kan kondenserad mjölk göra allt smakligare. Jag följde receptet samma som min rava ladoo, först steka rava i ghee sedan kokos tillsätts och slutligen kondenserad mjölk är lägga tillsammans med lite kardemumma. När det är svalt nog att röra göra bollar. Jag ville inte lägga till russin i detta recept, men ville lägga till hela cashew. Eftersom jag har saltade planterare Cashewnötter i min hand hoppade jag över rostningsdelen av cashew.

 img src= " ladoo.jpg " alt="rava ladoo med kondenserad mjölk 2"
skillnaden mellan denna kondenserad mjölk rava ladoo och annan version är att den här är lite seg där den andra är mer pulverformig medan den biter på dem. Båda versionerna är mycket trevligt fortfarande jag föredrar den traditionella versionen. Mina barn är inte så förtjust i Indiska sötsaker, de gillar bara några. Så både fästman och fru kan njuta av de flesta av dem. Eftersom han är diabetiker tar han allt i mycket liten del. Jag är den enda som njuter av att göra det och äta det också.
om du letar efter en efterrätt som lagar mat under 15 minuter är det här en. Jag har inte lagt till något extra socker; om du vill kan du göra det. Jag tycker att det är sött av sig själv. Här kommer receptet.

 img src= " ladoo.jpg "alt=" rava ladoo med kondenserad mjölk 3"

Skriv ut recept

3.38 Från 8 röster

Rava Ladoo med kondenserad mjölk

läcker efterrätt gjord med rava/ semonlina , kokosnöt och kondenserad mjölk på mindre än 15 minuter.
Förberedelsetid5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total Tid15 minuter

portioner: 8 personer
kalorier: 149kcal

ingredienser

 • 1 2 msk torkad kokosnöt du kan också använda nygrädd kokosnöt också
 • 2 msk Ghee
 • en 14 oz burk sötad kondenserad mjölk
 • 4 kardemumma
 • 18 hela rostade cashewnötter

instruktioner

 • värm först ghee i en stekpanna eller tjock bottenpanna och
 • tillsätt rava / semolina stek dem i ca 6-7 minuter med konstant omrörning.
 • till detta tillsätt torkad kokosnöt och stek i 2 minuter
 • lägg sedan till krossad kardemumma och
 • kondenserad mjölk.
 • minska lågan till låg och blanda allt tills det lämnar sidor av pannan.
 • när det är svalt nog att röra, gör citronstora bollar ut det. Gör först bollar och platta dem sedan och placera en cashew i mitten
 • och linda det igen.
 • det blir trevligt om du avslutar dem nygjorda. Om du har kvar, förvara den i kylskåp eftersom den har kondenserad mjölk i den.

näring

kalorier: 149kcal | Kolhydrater: 21g | Protein: 4g | fett: 6g | mättat fett: 3g | kolesterol: 10 mg | natrium: 1 mg | kalium: 82 mg | Fiber: 1 g | socker: 1 G | C-vitamin: 1 mg | kalcium: 8 mg | järn: 2mg
försökte detta recept?Nämn @nidhinikhil eller tag #zestysouthindiankitchenrecipes!

Rava ladoo utan kondenserad mjölk

Pin det för senare

69

Detta är Swathi (Ambujom Saraswathy) från Zesty South Indian Kitchen som älskar att utforska kök från hela världen. När det är möjligt försöker jag att ge en indisk touch till flera av världens kök, och har svaghet för nybakat bröd. Alla recept du ser här är skapade av mig och godkända efter smakprov av min familj.

131 aktier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.