räknar jag kalorier av min mat före eller efter tillagningen?

att räkna kalorier av ingredienser utan näringsetikett (vår favorit färska, hela livsmedel) kan ofta verka som en knepig prestation. Det mest fullständiga, exakta sättet att hitta rätt kalorier av dessa typer av livsmedel som frukt, grönsaker och kött är att väga dem och logga in dem i din favoritkaloriräkningsapp. Men frågan Är, ’ väger jag & räkna kalorier av min mat före eller efter tillagningen?’

när du skapar måltider som curryrätter, pasta eller stekpannor, för att hitta de mest exakta siffrorna, är det nödvändigt att väga ut varje ingrediens som inte är förpackad. Ofta underskattas portioner och serveringsstorlekar i stor utsträckning när det gäller hur kaloritäta de verkligen är! Även tillägg till de flesta måltider som oljor, smör, dressing och såser måste mätas och registreras om du verkligen vill veta exakt hur mycket du konsumerar när du syftar till att uppfylla dina kalorimål.

så ska jag väga dessa ingredienser före eller efter tillagningen?

de mest exakta och konsekventa mätningarna av dessa färska, hela matkalorier är när det är gjort innan de kokas. Detta beror på att de överensstämmer med andra hela livsmedel som är förpackade, eftersom dessa ofta mäts och registreras när de är okokta.

en annan viktig orsak till att dessa livsmedel bör vägas före matlagning är att inkonsekvenserna i kalorier ofta kommer under tillagningsprocessen, med tillsats av temperatur, kryddor, oljor, dressing och så vidare.

kött och grönsaker förlorar och går upp i vikt av många skäl! Kött och skaldjur kan förlora 20-25% av sin vikt och volym efter att ha kokats, och grönsaker kan förlora upp till 50% av sin vikt och volym.

Sammantaget är det viktigaste att vara konsekvent när det gäller att väga din mat. Detta innebär i enkla termer, inte väga några av dina livsmedel innan, och några efter! Ju mer du väger och loggar, desto lättare blir det och desto mer van vid det får du! Du kan hitta mycket prisvärda och exakta köksvågar från flera varuhus som Big W.

för fler tips, tricks och det bästa samhället runt gå med oss idag!

vårt största mål här på SuperFastDiet är att sprida ordet om hur man bäst hittar både fysisk och psykisk hälsa och välbefinnande på ett enkelt och effektivt sätt genom våra tre pelare, SuperFood, SuperFast och SuperLife. Kan du göra oss en stor tjänst och dela bloggen ovan med 3 personer du tror kan dra nytta av! Det skulle verkligen betyda så mycket. Tack! x

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.