Psychology Today

en av de största problemen som många av oss har när vi åldras är vikthantering. Att upprätthålla en hälsosam vikt är en livslång kamp för många och kan vara svårare när vi åldras. Faktum är att 70 procent av amerikanska vuxna är överviktiga och hälften av de vuxna är överviktiga. Vi måste hitta sätt att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt och, viktigast av allt, bibehålla vikt på lång sikt. Pågående forskning om kollagen, en naturlig och unik typ av protein, visar att kollagentillskott kan vara nyckeln till din resa till en hälsosam vikt.

Bakgrund

kollagen är en viktig del av vår kropp och står för 90 procent av vår bindväv och 70 procent av vår hud. Våra västerländska dieter brukar vanligtvis inte innehålla många livsmedel som naturligt innehåller kollagen. Detta är olyckligt eftersom kollagen spelar en viktig roll för att hjälpa oss att minimera tecken på åldrande och främjar tarm-och ledhälsa. För att avhjälpa detta kompletterar många människor med kollagenpeptider. Inte bara kan kollagentillskott hjälpa till att återuppbygga hud, ben, hår och tarm, men nya bevis tyder på att kollagen kan hjälpa till att bekämpa fetma.

kollagen främjar mättnad

en av de viktiga anledningarna till att vi konsumerar protein är att det hjälper till att hålla våra kroppar fulla. Medan många använder proteinpulver för detta ändamål, är många proteinpulver packade med onaturliga fyllmedel eller tillsatser. Kollagenprotein är å andra sidan ett rent protein, i sin rena form, har inga tillsatser eller sötningsmedel, vilket kan hjälpa dig att hålla dig full och främja mättnad. Flera studier har fokuserat på fördelarna med att konsumera kollagen för att hjälpa människor som försöker gå ner i vikt. I en studie som utvärderade hungerhormoner hos 10 överviktiga patienter och 12 patienter med normal vikt fann forskarna att intaget av gelatin (ett ämne som härrör från kollagen i sig) faktiskt ökade mättnadshormonet, vilket innebär att försökspersonerna var mer benägna att följa sina viktminskningsdieter.1 Om du kunde hålla mättnad längre, kan du vara på väg till effektiv viktminskning genom att helt enkelt minska din egen hunger.

andra studier har haft liknande resultat angående effekten av kollagentillskott för att främja mättnad. En studie som bestod av 24 friska vuxna som testade mättnadseffekterna av flera proteintillskott. Ämnen hade två måltider vid frukost med specifika typer av protein i varje: en måltid hade alfa-laktalbumin, gelatin eller gelatin + tryptofan (TRP) (frukost 1) och den andra måltiden innehöll kasein, soja, vassle eller vassle + glycomakropeptid (GMP) (Frukost 2). Studien fann att frukost 1, som inkluderade gelatin (kollagen), var 40 procent mer mättande än frukost 2, som inte innehöll gelatin eller kollagen. Dessutom slutade deltagare som åt frukost 1 med gelatin att konsumera färre kalorier till lunch. Forskarna drog slutsatsen att gelatin ökar mättnad, vilket kan leda till efterföljande minskat energiintag, vilket främjar viktminskning.2

för att uttrycka detta i enkla termer, främjar kollagenprotein mättnad och håller vår kropp att känna sig nöjd efter en måltid. Om vi känner oss fylligare längre efter att ha ätit, är vi mindre benägna att äta för mycket vid nästa måltid. Detta går hand i hand med kampen mot irriterande begär. Vi vet hur svårt det kan vara att bekämpa begär, som de för salt, fet eller fet mat. För att inte tala om söta livsmedel, som vår hjärna kan bli beroende av. Att inkludera kollagen i din dagliga kost kan hjälpa till i kampen mot begär och viktminskning genom att hålla dig full och nöjd.

kollagentillskott kan också hålla våra kroppar starka

en viktig komponent för att gå ner i vikt och hålla sig frisk är att vara aktiv, oavsett om det går till gymmet eller bara går regelbundet. För att vara aktiv måste vi se till att våra kroppar förblir starka, samt undvika skador eller andra värk och smärta som kan hindra oss från att träna. Att lägga till kollagenprotein i din dagliga kost kan hjälpa till att hålla dina ben och leder friska. I en 24-veckors studie tittade forskare på effekten av hydrolyserat kollagentillskott på träningsrelaterad ledvärk hos 97 idrottare. Forskare fann att kollagentillskott kan minska ledvärk.3. Därför kan du lägga till kollagen i din dagliga rutin i din viktminskningsplan genom att förhindra ledvärk och skador som uppstår vid fysisk aktivitet och träning.

en annan fördel med kollagentillskott för din träningsrutin? Kollagen innehåller höga mängder av aminosyran arginin, som omvandlas till kväveoxid för att hjälpa våra blodkärl att slappna av och främja hälsosam cirkulation. Dessutom har arginin visat sig bidra till att främja övergripande styrka och återhämtning hos vuxna män.4 Att lägga kollagen till din dagliga kost kan hjälpa till att hålla dina ben starka, vilket hjälper dig att hålla dig aktiv och frisk.

så kollagen kan hjälpa dig att gå ner i vikt, men det kommer inte att göra allt arbete för dig. Istället är kollagen bra för att ge dig rätt verktyg för att följa dina dietplaner: att lägga kollagen till din kost kan hjälpa till att minska ditt mat-och energiintag, slå begär och förhindra smärta på grund av fysisk aktivitet.

vad du ska leta efter i ett kollagentillskott

nu när jag har berättat om fördelarna med kollagentillskott och hur det kan hjälpa till med vikthantering, kanske du vill veta vilket kollagentillskott du ska använda. Det finns många kollagentillskott där ute, och jag har provat de flesta av dem. Jag rekommenderar starkt att du gör din forskning för att se till att du köper en som inte innehåller några ytterligare tillsatser, smaker eller sötningsmedel. Se också till att kollagen inte innehåller hormoner: leta efter kollagen från gräsmatade nötkreatur som odlas i betesmarker eller vildfångad fisk.

Öppen Källkod
Källa: Öppen Källkod

Öppen Källkod
Källa: Öppen Källkod

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.