Prof. Raphael Mechoulam går med i redaktionen

nytt innehållsobjekt

Journal of Cannabis Research är stolt över att meddela att Prof.Raphael Mechoulam från det hebreiska universitetet i Jerusalem har gått med i sin redaktion. ”Jag är glad att gå med i styrelsen för den här nya tidskriften”, säger Prof.Mechoulam. ”Cannabinoidfältet har blivit centralt inom många vetenskapliga områden. Det finns definitivt utrymme för en annan tidskrift, särskilt en som i stort sett är tvärvetenskaplig, som täcker alla områden från jordbruk och biologi av cannabisväxten, till endocannabinoider, Human farmakologi, medicinsk cannabis och cannabisindustrin.”Bland de områden för framtida forskning som Prof. Mechoulam hoppas kunna se täckt i tidskriften är egenskaperna och åtgärderna hos sura prekursorer av THC och CBD, och den roll som endocannabinoider kan spela i kroppens försvar mot sjukdom.

Prof. Mechoulam, en av världens främsta cannabisforskare, är Lionel Jacobson Professor i medicinsk kemi vid Hebrew University. Stora vetenskapliga prestationer av hans forskargrupp inkluderar den första isoleringen och identifieringen av flera stora växt cannabinoider, inklusive 9-tetrahydrocannabinol (THC), den största psykoaktiva föreningen i cannabisväxten, och isoleringen och karakteriseringen av de första kända endogena cannabinoiderna, anandamid och 2-arakidonoylglycerol (2-AG). Prof. Mechoulam är mottagare av flera stora israeliska och internationella vetenskapliga priser och hedersgrader. Han har varit rektor för Hebrew University of Jerusalem och som president för International Cannabinoid Research Society.

Prof. Mechoulam genomförde nyligen en Q& A med Journal of Cannabis Research chefredaktör, Prof.David Gorelick. Du kan läsa Q& A här.

Institute of Cannabis Research

Journal of Cannabis Research är en internationell, online, öppen åtkomst, peer-reviewed, tvärvetenskaplig tidskrift som täcker hela området cannabisrelaterade ämnen. Det är den officiella tidningen för Institute of Cannabis Research (ICR) vid Colorado State University-Pueblo, som avtalar med Springer Nature för dess publicering. Tidskriften styrs av dess chefredaktör, David A. Gorelick, MD, PhD, DLFAPA, FASAM (University of Maryland School of Medicine) och en redaktion med mer än 30 framstående forskare från 9 länder.

ICR skapades 2016 genom innovativ finansiering från delstaten Colorado och Pueblo County. Institutets mål är att främja spridning av cannabisforskning, delvis genom att sponsra Journal of Cannabis Research och genom att vara värd för en årlig internationell cannabisforskningskonferens på campus. Prof. Mechoulam deltog i den första konferensen våren 2017 och höll den första årliga mechoulam-föreläsningen, namngiven till hans ära. Professor Mechoulam fortsätter att spela en roll i konferensen genom att rekommendera Mechoulam-föreläsaren. Dessa har inkluderat Dr. Vicenzo Di Marzo (Consiglio Nazionale delle Ricerche, Napoli, Italien; och Laval University, Quebec, Kanada) 2018 och Dr.Allyn Howlett (Wake Forest School of Medicine) 2019. Dr. Roger Pertwee (University Of Aberdeen) kommer att leverera Mechoulam-föreläsningen vid den kommande ICR-forskningskonferensen 4-6 April 2020. Mer information om ICR och dess årliga forskningskonferens finns på https://www.csupueblo.edu/institute-of-cannabis-research/index.html.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.