planering för oförutsägbara: oförsäkrade bilist täckning (UM) och Underinsured bilist täckning (UIM) i Florida

Florida oförsäkrade bilist täckning

att ha oförsäkrade bilist täckning och Underinsured bilist täckning (förkortat UM eller UM/UIM) är nummer ett råd vi ger till var och en av våra kunder. En av fyra förare i Florida har inte bilförsäkring. Många konsumenter kommer helt enkelt att acceptera vad deras försäkringsagenter rekommenderar snarare än att undersöka de bästa valen för dem och deras familjer. Detta beslut kan få katastrofala konsekvenser, särskilt när försäkringsagenter ”övertygar” kunder att avstå från denna kritiska försäkringsskydd. Om en av dessa oförsäkrade förare träffar dig kanske du inte kan få tillbaka hela kompensationsbeloppet du behöver för dina skador, förlorade löner och andra skador. Fresta inte tur. Innan du köper eller förnya din auto-försäkring, tänka två gånger om vad du verkligen behöver för att hålla din familj säker.

Varför Ska Jag Köpa Oförsäkrade / Underförsäkrade Bilisttäckning?

oförsäkrad/underförsäkrad täckning skyddar personer som skadats i olyckor orsakade av bilister som inte har – eller som har väldigt lite – bilförsäkring, vi rekommenderar att du har denna täckning.

Florida är en no-fault försäkring tillstånd. Detta innebär att försäkringsbolagen täcker sina egna försäkringstagare i mindre olyckor. Förare måste köpa personskadeskydd (PIP) försäkring, som täcker upp till $10,000 av medicinska räkningar och relaterade kostnader. Men vad händer om du skadas allvarligt i en bilolycka? För att få tillbaka mer än 10 000 dollar måste du göra anspråk mot den andra föraren.

detta är mycket lättare sagt än gjort. Varför? I Florida är förare inte skyldiga att köpa försäkringen som skyddar dem från ansvar när de skadar någon annan. De som köper kroppsskada (BI) ansvarstäckning köper ofta låga nivåer för att spara på kostnader. Tyvärr kan” kostnadsbesparing ” innebära att det inte finns tillräckligt med försäkring för att täcka en hel skada. Om någon som inte har tillräckligt med försäkring skadar dig, måste du lita på hans eller hennes plånbok – eller din egen – för att täcka din skada.

eller, du kan köpa um / UIM försäkring. UM / UIM betalar för skador utöver PIP-försäkring, inklusive ytterligare sjukvårdskostnader, förlorade löner och smärta och lidande. Om du har UM / UIM kan du få ersättning genom att lämna in ett krav mot din egen försäkringsgivare.

hur mycket um / UIM täckning ska jag köpa?

du måste köpa kroppsskada ansvar täckning för att köpa oförsäkrade/underförsäkrade bilist täckning. Mängden UM / UIM du kan köpa beror helt på hur mycket BI – täckning du har-om du köper $30,000 i BI-täckning kan du bara köpa upp till $30,000 i UIM/UM-täckning.

Försäkringsansvarsfrågor är komplexa, särskilt när de involverar oförsäkrade och underförsäkrade bilister. Du kan behöva ta med flera fordringar för att få tillbaka den fulla ersättningen du behöver för att gå vidare. Oavsett om du skadades i en hit-and-run olycka eller av en förare som har låtit sin försäkring förfaller, söka en Florida bilolycka advokat nära dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.