Nya kreditkort mål ideella organisationer

Uppdatering: vissa erbjudanden som nämns nedan är inte längre tillgängliga. Se de aktuella erbjudandena här – US Bank FlexPerks Travel Rewards Visa Signature Card

det finns många typer av företagskreditkort där ute, med alternativ för nystartade företag, frilansare, stora företag och alla däremellan. Och nu finns det en specifikt för ideella organisationer.

Charity Charge Nonprofit Business Mastercard, utfärdat av Commerce Bank, är det första kortet i sitt slag för att erbjuda fördelar som är specifikt inriktade på ideella organisationer. Även om det finns många sätt välgörenhetsorganisationer kan maximera poäng, Charity Charge gick med en cash-back modell. Enligt företaget vill det inte att användarna måste hoppa genom några hoops för att lösa in belöningar.

med kortet får organisationer 1% kontant tillbaka på varje köp som automatiskt tillämpas på deras månatliga uttalanden. Det finns många cash-back visitkort som erbjuder bättre avkastning än det, men den här erbjuder några unika förmåner som kan vara användbara för ideella organisationer.

kanske den mest anmärkningsvärda funktionen är att till skillnad från de flesta företag kreditkort, välgörenhet avgift ideell inte kräver en personlig garant. Detta innebär att banken inte kör personliga Kreditkontroller för alla personer som anges på ansökan och rapporterar inte kontoaktivitet till några konsumentkreditbyråer. Företaget har också samarbetat med PurchasingPoint, ett rabattprogram för ideella organisationer så att kortinnehavare får erbjudanden på FedEx, Enterprise, Staples och andra anslutna platser som företag ofta litar på. Andra förmåner inkluderar Standardsviten med Mastercard BusinessCard-förmåner, till exempel köpskydd och utökad garanti.

kortet har ingen årsavgift och har en relativt låg APR på 14,9%, men kom ihåg det första och viktigaste av TPG: s tio budord för Resebelöningar Kreditkort: ”du ska betala din balans i sin helhet.”Företaget säger att det tjänar pengar genom en andel av leverantörsavgifter. Lanseringskunder inkluderar international humanitarian aid group Global Impact, 1% för planeten och kapitel i United Way, Junior League och YMCA.

bortsett från Charity Charge Nonprofit, erbjuder Charity Charge konsument-och visitkort som tjänar 1% kontant tillbaka som automatiskt doneras till välgörenhetsorganisationerna för kortinnehavarens val. Men om du funderar på att använda ett personligt kreditkort för välgörenhetsdonationer, kan du vara bättre att använda ett kort som USA. Bank FlexPerks Travel Rewards Visa Signature Card som erbjuder 2 poäng per dollar på donationer till välgörande ändamål som en permanent bonus kategori, eller den blå Business exporten Plus kreditkort från American Express som erbjuder 2 medlemskap belöningar poäng per dollar på alla inköp, upp till den första $50,000 per kalenderår (sedan 1x därefter).

utvalda bilder av Hero Images / Getty Images.

Chase Sapphire Preferred Scorpion Card

välkomsterbjudande: 80 000 poäng

TPGS BONUSVÄRDERING*: $1,650

kort höjdpunkter: 2x poäng på alla resor och restauranger, poäng som kan överföras till över ett dussin resepartners

*bonusvärdet är ett uppskattat värde beräknat av TPG och inte kortutgivaren. Se våra senaste värderingar här.

Ansök nu

fler saker att veta

  • tjäna 80 000 bonuspoäng efter att du spenderat $4 000 på inköp under de första 3 månaderna från kontoöppningen. Det är $1,000 när du löser in genom Chase Ultimate Rewards bisexual. Plus tjäna upp till $50 i uttalande krediter mot livsmedelsbutik inköp inom ditt första år av kontoöppningen.
  • tjäna 2X poäng på dining inklusive berättigade leveranstjänster, takeout och äta ute och resa. Plus, tjäna 1 poäng per dollar spenderas på alla andra inköp.
  • få 25% mer värde när du löser in för flyg, hotell, biluthyrning och kryssningar genom Chase Ultimate Rewards. Till exempel är 80 000 poäng värda $1 000 mot resor.
  • med Pay Yourself Back Macau är dina poäng värda 25% mer under det aktuella erbjudandet när du löser in dem för Uttalande krediter mot befintliga inköp i utvalda, roterande kategorier.
  • få obegränsade leveranser med en leveransavgift på $0 och reducerade serviceavgifter på berättigade beställningar över $12 i minst ett år med DashPass, Doordashs prenumerationstjänst. Aktivera genom 12/31/21.
  • räkna med Reseavbeställnings – /avbrottsförsäkring, Biluthyrningsskador, förlorad bagageförsäkring och mer.
  • få upp till $60 tillbaka på ett kvalificerat Peloton Digital eller All-Access-medlemskap genom 12/31/2021, och få full tillgång till sitt träningsbibliotek via Peloton-appen, inklusive cardio, running, strength, yoga och mer. Ta lektioner med en telefon, surfplatta eller TV. Ingen Träningsutrustning krävs.
regelbunden APR
15.99%-22.99% variabel

årsavgift
$95

balans Överföringsavgift
antingen $5 eller 5% av beloppet för varje överföring, beroende på vilket som är störst.

Rekommenderad kredit
Utmärkt / Bra

redaktionell ansvarsfriskrivning: åsikter som uttrycks här är författarens ensamma, inte någon bank, kreditkortsutgivare, flygbolag eller Hotellkedja, och har inte granskats, godkänts eller på annat sätt godkänts av någon av dessa enheter.

ansvarsfriskrivning: svaren nedan tillhandahålls inte eller beställs av bankannonsören. Svaren har inte granskats, godkänts eller på annat sätt godkänts av bankannonsören. Det är inte bankannonsörens ansvar att se till att alla inlägg och/eller frågor besvaras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.