Neherp-Crested & Gargoyle Gecko avel

kläckning Gargoyle Geckokläckning Crested Geckos

ägg & inkubation

de flesta gravida kvinnor kommer att släppa 2 ägg ungefär en gång per månad. Ägg ska se vit till mjölkvit i färg och ska ha en slät oval form. Gula & felformade ägg är vanligtvis infertila, men du kan också tända ett ägg för att kontrollera fertilitet. Detta görs genom att skina ett starkt ljus (vi använder en LED-ficklampa) genom ägget och letar efter en röd ”bullseye” som vanligtvis bildas av ett utvecklande embryo. Hur som helst, det gör aldrig ont att inkubera ägget(s) bara i fallet. När äggen först upptäcks rekommenderar vi att du använder en sharpie-markör för att pricka sidan uppåt innan de flyttas. Detta bidrar till att säkerställa att ägget kommer att förbli orienterat korrekt under inkubationsperioden och maximera äggets chans att kläcka.

Gecko inkubator

vi inkuberar på exakt 75F, men allt mellan 70-80 borde fungera bra, eftersom dessa inte är supertemperaturkänsliga arter. Vår inkubator hålls på bara ca 80% Luftfuktighet. Vi använder Repashy Superhatch exklusivt för våra Crested & Gargoyle Gecko inkubationsmedia. När vi bytte till Superhatch hoppade vår luckfrekvens drygt 10% jämfört med att använda vermikulit. Efter att ha hydratiserat superhatchen (enligt anvisningarna på påsen) fyller vi 16oz deli-koppar ungefär halvvägs upp med media och lägger försiktigt äggen. Var och en sätts sedan försiktigt in i superhatchen ungefär 3/4 av vägen upp på äggets sidor. Vi poppar inte hål i locken, men vi öppnar dem ungefär en gång i veckan för att förhindra att luften blir för stillastående. Var försiktig med billiga-O fjäderfä stil inkubatorer, eftersom de mekaniska termostaterna är kända för att ha vilda fluktuationer i temperatur. Vi föreslår att du använder någon inkubator med en digital/elektronisk termostat, och helst en som har en pulsproportionell termostat (Zoo med Reptibator är ett bra exempel på detta). Ägg börjar vanligtvis kläcka efter 45-65 dagar, så var noga med att kontrollera dem dagligen efter dag nummer 40. Gecko Grow-Out

Housing Hatchlings

nykläckta Geckos är känsliga och kräver mer uppmärksamhet än sina vuxna motsvarigheter. De flesta djurhållare rekommenderar att hålla ungar i inkubatorn tills de har haft sin första skjul, vilket är kritiskt. (Vanligtvis inom 12-24 timmar efter kläckning, förutsatt att det finns tillräckligt med fuktighet) se till att 1: a skjulet lossnar helt innan du fortsätter genom att ge mycket fuktighet. Vi håller våra hatchlings i små & medium Herp Havens med hjälp av pappershandduksubstrat & enkel inredning tills de är ungefär 4 månader gamla. Använd inte löst underlag förrän Gecko är 4-5 månader gammal för att minimera risken för impaktion. Det lilla hemmet till att börja med håller saker lättare att rengöra, gör den Repashy maten för Gecko lättare att hitta och tillåter inte några ”stora fall” i ung ålder. Vi föreslår att du håller hatchlings separat från varandra för att undvika svansförlust & co-habitant aggression. Burmöbler ska vara solida, lätta att klättra och viktigast av allt inte något de av misstag kan äta! När gecko är över 4-5 månader gammal kan den flyttas till ett större terrarium eller placeras i ett nytt hem.

 Fiesty Crested Hatchling

matning / Misting Hatchlings

vi matar våra hatchlings varannan dag genom att placera en grovt dime till nickelstorlek av Repashy Gecko mat på en upp och ner 1.5 oz deli cup. Detta ger en svår att tippa ”bordsskiva” för Gecko att äta från, samtidigt som risken för att den går in i maten minimeras. Om en hatchling Gecko får mat på fötterna är det viktigt att du tar bort det direkt. (Försiktigt misting fungerar vanligtvis bra!) Annars när maten torkar, kan det skada den känsliga hatchling hud. Andra lämpliga livsmedel som erbjuder Behållare inkluderar tvättade mjölk-eller läskflasklock, filmkapsellock och nästan allt liknande. När Gecko växer lägger vi till mer mat tills så småningom 1,5 oz deli cup kan vändas upprätt med mat inuti; på samma sätt matar vi våra vuxna Geckos med mataravsatserna. Vi dimma våra hatchling Geckos en gång lätt på morgonen, och en gång generöst på natten. (Slår alla fyra sidor av livsmiljön) de bör vara misted minst en gång varje natt för att säkerställa att shedding sker utan problem. Stuck shed på unga Geckos kan orsaka allvarliga problem. Om du märker några fastnat skjul (vanligen runt benen & Fötter), generöst dimma herp haven samt det drabbade området på gecko. Med livsmiljön fortfarande fuktig, lämna Gecko över natten för att uppmuntra den att kasta på egen hand. Om det fortfarande finns fastnat skjul på Gecko nästa morgon, bör det nu vara lättare att försiktigt, försiktigt bort. För att göra detta försöker vi använda våra händer 1 ’st, med pincett som används extremt noggrant som ett 2’ nd val. Det här är ett extremt känsligt jobb att försöka, så om du är oerfaren är det värt att ringa någon för lite hjälp, eftersom det kan göra allvarliga skador på en Gecko om du gör det felaktigt. De är små & bräckliga vid denna tidpunkt, så var noga med att hantera med försiktighet.

Tips & Tricks

Crested & Gargoyle Geckos kläcker inte ut med vuxenfärgning. De kan ta upp till 8 månader att färga upp helt, och ännu längre i vissa fall. Om du köper en ung Gecko är det viktigt att lita på din uppfödares färginformation för hur Gecko kommer att se ut som vuxen. (Titta på sina föräldrar är vanligtvis en bra indikator på hur det kan se ut som vuxen) markera deli-kopparna med lay dates & avelspar info. Det kan vara till hjälp när du vill uppskatta när dina ägg kläcks. den första kopplingen i varje säsong har den värsta chansen att överleva. Var inte panik om det inte går ut som planerat. vissa hatchling Geckos fungerar som små små demoner. De biter, squeak och positionerar sig aggressivt. Inga bekymmer; de är helt ofarliga i denna storlek och växer vanligtvis ut ur Napoleonkomplexet inom några veckor. Överhantera dem inte som daggamla hatchlings med ursäkten att ”vänja dem till människor”. De är rädda och vet inte att du inte är ett hot ännu. Ge dem några dagar att se dig genom höljet för att få dem vana vid dig. kvinnor utan hane kan fortfarande lägga (infertila) ägg. Om detta händer; överväga att köpa en hane. Det är svårare för en kvinna att producera ett infertilt ägg än en bördig. kontrollera kalciumsäckar av avel Crested Honor (ligger på baksidan av munnen) minst ett par gånger varje säsong. Om säckarna verkar krympa drastiskt, eller ser små ut till att börja med, överväga att inte föda upp honan tills säckarna verkar friska. Detta hänger på en riktig kost, och att använda Repashy gecko mat har alltid visat sig hålla våra kvinnor friska & lyckliga. ge hatchlings minst några dagar för att bosätta sig i livet utanför ägget innan de hanteras. aldrig hus ungar med sina föräldrar lång sikt; särskilt med vuxna män. Hatchlings kan bli mat! Undvik att hantera nyförvärvade eller kläckta Geckos tills de har haft minst ett par veckor att bosätta sig i sin nya miljö. var beredd! Ha dina inkubationsmedier, koppar, inkubator och lägglådor alla rakade bort innan du presenterar dina män & kvinnor.

få allt du behöver för att hålla & avla dina Geckos här @ NEHERP till de garanterade lägsta priserna var som helst!
Gecko Diet / Imma Leveranser | Kapslingar | Växter | Microfauna | Vitaminer & Kosttillskott | Armaturer & Lampor | Trä Inredning / Bakgrunder & Avsatser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.