hvordan batch redigere I Lightroom

Hva Er Batch Redigering?

Batch redigering er svært effektiv funksjon I Lightroom CC, som lar deg bruke endringer på flere bilder samtidig.

tenk for eksempel tilbake til sist gang du fotograferte en sosial begivenhet, et bryllup eller dro på ferie og tok kameraet med deg. Jeg er sikker på at når du kom hjem, realisering av hvor mange bilder du tok, og nå må redigere, vil treffe deg ganske hardt. Du kan legge merke til at de fleste (eller alle) bildene dine vises litt undereksponerte, farger var litt dempet, eller bildene var ikke så skarpe som du vil at de skal være. Du kan gå gjennom hvert bilde, redigere en etter en, men den prosessen kan ta flere timer (eller dager) å fullføre.

løsningen? Batch redigere bildene I Lightroom i stedet. Ikke bare vil det spare deg for en betydelig mengde tid, men du vil også oppnå en mer ‘uniform’ se hele samlingen av fotografier.

Trinn For Trinn: Batch Redigering Prosess For Lightroom CC

Importer bildene dine Til Lightroom CC:

før du batch redigere bilder I Lightroom CC, må du importere bildene du ønsker å redigere. Når det er sagt, hvis du allerede har importert bildene, kan du hoppe over dette trinnet. Det er tre primære måter å importere bilder Til Lightroom CC:

  1. Finn og velg ‘Importer’ – knappen nederst til venstre i’ Bibliotek ‘ – modulen.
  2. velg Fil > Importer Bilder og Video Fra hovedmenyen.
  3. Dra og slipp mappen eller filene som inneholder bildene du er i ferd med å batch redigere (Fra ‘Finder’ På En Mac eller ‘Explorer’ PÅ EN PC), inn I ‘Grid View’. Fortsett nå til trinn 2.

i øvre venstre hjørne av importvinduet, finn og klikk På’Velg En Kilde’. Du kan også bruke Kildepanelet til venstre i importvinduet til å navigere gjennom filene du vil importere.

Angi nøyaktig hvordan du vil legge til bildene I Katalogen:

øverst i midten av importvinduet må du angi hvordan du vil legge til bildene i katalogen:

  1. Kopier SOM DNG: denne ruten kopierer bilder til mappen du velger, og konverterer alle raw-kamerafiler til DNG-formatet (Digital Negative).
  2. Kopier: Kopierer bildefilene til mappen du velger, inkludert eventuelle sidevognfiler.
  3. Flytt: Flytter bildefilene til mappen du velger, inkludert eventuelle sidevognfiler. Filene flyttes fra sin nåværende plassering med denne ruten.
  • Legg Til: Holder bildefilene i sin nåværende posisjon.

Velg bildene du vil importere fra forhåndsvisningsområdet:

Velg alle bildene du vil importere fra forhåndsvisningsområdet midt i importvinduet. Du kan merke av øverst til venstre i miniatyrbildet for å angi hvilke bilder du importerer.

Angi destinasjonen for de importerte bildene dine:

hvis du importerer bilder ved å flytte eller kopiere dem over, må du angi hvor de skal plasseres. For å gjøre dette, finn ‘ til ‘ – knappen øverst til høyre i vinduet. Eller klikk på et sted i’ Destinasjon ‘ – panelet, og angi andre alternativer som beskrevet nedenfor.

Angi andre importalternativer:

du kan angi andre alternativer for de importerte filene ved å bruke panelene på høyre side av vinduet. Disse alternativene inkluderer sikkerhetskopiering av bilder under import, ignorering av duplikater og omdøping av filene dine. Det ene alternativet av stor betydning når batch redigering, Gjelder Under Import. I Bruk Under Import panel (ligger på høyre side av import vinduet), gå videre og velge en innstilling Fra Utvikle Innstillinger-menyen. Her får du et bredt spekter av grunnleggende endringer som automatisk kan brukes på alle bildene dine når de importeres.

Velg forhåndsinnstillingen du vil bruke på bildepartiet:

hvis du allerede har importert bildene dine, kan du fortsatt bruke forhåndsinnstillinger på dem alle. For det første, gå til Bibliotek-fanen. Fortsett å velge et bilde, som deretter vises stort på skjermen. Deretter, se øverst til høyre på skjermen og finne Den ‘Rask Utvikle’ panel. Klikk i rullegardinmenyen ved Siden Av ‘Lagret Forhåndsinnstilling’ , og klikk på forhåndsinnstillingen du vil prøve ut. Så snart du klikker på en forhåndsinnstilling, oppdateres det store bildet for å gjenspeile redigeringen du nettopp har brukt.

for dette trinnet velger du hvilke bilder som vil motta forhåndsinnstillingens redigering du har valgt:

når du er fornøyd med forhåndsinnstillingen du har valgt, trykker DU PÅ KOMMANDO + A På En Mac eller CTRL + A på EN PC. Dette trinnet vil velge alle bildene du importerte, eller hold NEDE KOMMANDO-tasten På En Mac eller CTRL-tasten på EN PC mens du klikker på de importerte bildene du vil bruke forhåndsinnstilt redigering.

Bruke forhåndsinnstillingen til de valgte bildene:

Nå som du har valgt bildene du vil at forhåndsinnstillingen skal brukes på, må du klikke På Synkroniser-knappen. Deretter ser du en popup-dialogboks der du kan angi noen av metadataene som skal lagres sammen med bildene dine. Det er ikke relevant akkurat nå, men hvis metadataene dine ikke er oppdaterte, vil du kanskje komme tilbake til dette i fremtiden.

til slutt, finn og klikk på den blå ‘Synkroniser’ – knappen for å starte batchoppdateringen. Når du har gjort dette trinnet, ser du de valgte miniatyrbildene nederst på skjermen, da hver mottar forhåndsinnstilt redigering.

Bruk Dine Egne Redigeringer På Flere Bilder

hvis du leter etter mer kontroll og presisjon over hvordan du redigerer bilder i Lightroom, anbefaler vi at du bytter til Utvikle-fanen.

Start med å velge et bilde fra bildene du har importert, for å «teste ut» redigeringene dine. Ved å dobbeltklikke på et av miniatyrbildene, vises det automatisk stort over skjermen.

på høyre side av skjermen får du et bredt spekter av verktøy for redigering av bildene dine. Vi vil ikke gå over alle de tilgjengelige verktøyene som tilbys her, da det går utover omfanget av denne artikkelen. Men la oss gå videre og gjøre noen endringer som vi kan søke på bildene vi importerte tidligere.

som du kan se nedenfor, har jeg brukt verktøyene til å redigere et bilde for å være svart og hvitt i stedet for farge. Jeg har også styrket kontrastnivåene og skjerpet bildet litt.

nå, For å bruke endringene jeg har gjort i dette bildet til alle bildene jeg importerte, må vi velge hver av dem ved å trykke PÅ COMMAND + A På En Mac eller CTRL + A på EN PC.

når du har gjort det, finn og klikk På ‘Auto Sync’ knappen. En popup-dialogboks med Tittelen ‘Synkroniser Innstillinger’ skal da vises.

Synkroniser alle redigeringer

for å holde det enkelt, ignorer alle alternativene her for nå, og klikk bare på den blå ‘Synkroniser’ – knappen. Deretter ser du de valgte miniatyrbildene nederst på skjermen endres etter hvert som hvert bilde mottar den forhåndsinnstilte redigeringen.

for å synkronisere selektive redigeringer

Alternativt kan du velge spesifikt hvilke av redigeringene du har gjort, skal (eller ikke skal) brukes på alle importerte bilder.

du kan spørre deg selv, hvorfor ville denne metoden noen gang være nødvendig når du batch redigere bilder I Lightroom? Dette er imidlertid faktisk en utrolig kraftig funksjon.

for eksempel: Tenk deg at du har gjort flere endringer i et fotografi, hvorav noen var spesifikke for det aktuelle bildet. Kanskje, du lyste opp en region av bildet som syntes å være litt for mørkt. Med mindre alle bildene er for mørke i akkurat den samme regionen, kommer du til å ende opp med en lysere region i alle de andre bildene, som vil se rart ut.

måten du kan unngå dette problemet på, er ved å fjerne merkingen Av Alternativet ‘Lokale Justeringer’, da dette forhindrer endringer som gjøres ved hjelp av graderte filtre, pensler eller radialfiltre. I tillegg har du muligheten til å slå av eller på noen av de andre alternativene, avhengig av hvilke typer redigeringer du vil bruke på alle bildene du importerte tidligere.

Angre eller Tilbakestill batch edit

Enten du brukte forhåndsinnstillinger eller dine egne tilpassede redigeringer, kan du enkelt tilbakestille alle bildene tilbake til sin rå, opprinnelige tilstand før du mottar endringene.

for å gjøre dette må du først klikke På ‘Reset’ – knappen nederst til høyre på skjermen, da dette vil tilbakestille redigeringene til bildet du testet endringene på.

Derfra klikker Du På Synkroniser-knappen igjen, og deretter klikker du på den blå Synkroniser-knappen i popup-dialogboksen. Når du har gjort det, vil du kunne se miniatyrbildene gradvis endres tilbake til sin tidligere, uredigerte tilstand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.