Metric för varumärkesmedvetenhet

definition för varumärkesmedvetenhet

Metric för varumärkesmedvetenhet spårar hur ditt varumärke presterar på social och på märkessökning. Detta mått är utformat för en digital marknadsförare som vill fånga förändringar i varumärkesmedvetenhet online över tiden. Detta mått innehåller 4 viktiga åtgärder som kräver ytterligare definition:

Facebook inlägg och Fans

för digitala marknadsförare spårning varumärkeskännedom på nätet, Facebook är frontlinjen för sociala medier kampanjer. Antalet inlägg varje månad hjälper marknadsförare att spåra hastigheten på sina sociala medier, samtidigt som man jämför det med ökningen av fans över tiden. Dessa är åtgärder på hög nivå som kommer att kräva ytterligare analys genom att titta på ytterligare sociala medier.

Twitter-följare

i likhet med Facebook-fans tillåter Twitter-följare digitala marknadsförare att spåra varumärkets synlighet på en viktig social medieplattform. Att spåra denna åtgärd över tid ger möjlighet att förstå trender i beteende, särskilt när det paras ihop med totalt antal inlägg över tiden. Överväg att gräva djupare i denna åtgärd med hjälp av mer granulära sociala medier.

Brand Mentions

denna åtgärd är unik genom att den ger insikt i hur många gånger ditt varumärke nämns online, vilket inkluderar källor som sociala medier, 3: e parts webbplatser och bloggar. För att beräkna detta mått, överväga att prova en social lyssningstjänst som Talkwalker.

Branded Search

titta på antalet personer som söker efter ditt varumärke på sökmotorer ger stor inblick i medvetenheten om ditt varumärke. I detta speciella exempel på varumärkesmedvetenhetsmätaren sammanställs märkessökningsmåttet genom att analysera hur många organiska sökbesök som landar på ett varumärkes hemsida eller produktsidor.

tidsperioder för varumärkesmedvetenhet och jämförelse

jämförelseperioderna, betecknade med kolumnerna %MoM (månad över månad) gör det möjligt för digitala marknadsförare att se hur de trender över tiden. Varumärket medvetenhet metric är utformad för att ge en baslinje och låta marknadsförare att upptäcka avvikare. Om en viss månad är upp jämfört med föregående period kan det vara resultatet av en PR-kampanj eller framgångsrik social mediekampanj.

riktmärken för varumärkesmedvetenhet

det finns inga specifika riktmärken för varumärkesmedvetenhet. Hootsuite säger att efter att ha bestämt dina KPI: er, dokumentera utgångspunkten för varje mätvärde för att spåra förändringar över tiden, särskilt om du startar en varumärkesmedvetenhetskampanj. Här är några expertråd och tumregler:

Richard Pentin, Senior Planner, TMW

  • jämför bara din sociala medieaktivitet med dina konkurrenter där de delar liknande mål. Detsamma gäller att jämföra prestanda för dina olika plattformar, bara jämföra med andra kanaler som delar liknande mål.

Brand Awareness Challenges

alla kan berätta något annorlunda när det gäller hur man använder sociala medier, kom ihåg att data är kung. Endast data kan berätta vad som fungerar bäst för ditt specifika varumärke. Enligt en global studie från 2015 av Regalix som inkluderade en blandning av produkt-och tjänsteföretag var bedömningen av effektiviteten av social marknadsföring marknadsföringsaktiviteter den största B2B-utmaningen för sociala medier. Varumärkesmedvetenheten identifierar inte om sociala medier nämner eller inlägg är positiva eller negativa. För ytterligare analys och en bättre förståelse, koppla ihop denna metriska med social Sentiment metric.

Brand Awareness Best Practices

  • för att öka varumärkesmedvetenheten utveckla relationer med influencers i din bransch.
  • varje plattform är annorlunda, så behandla dem inte på samma sätt! Prova att dela olika innehåll på dina sociala medier, och om du vill dela samma länk, bild eller innehåll, gör det enligt det specifika plattformens syfte.
  • sociala medier är en levande andningsplattform som kräver konstant övervakning och finjustering. Ställ in regelbundna möten för att analysera mätvärden och gå igenom resultatet för ditt varumärke och/eller kampanj.

hur man övervakar varumärkesmedvetenhet i realtid

varumärket medvetenhet metric är ett kraftfullt mått för digitala marknadsförare att spåra på månadsbasis. Detta mått är dock bara en del av historien om marknadsföring på nätet. Överväg att spåra det här måttet tillsammans med mätvärdena för första besök,återkommande besök och onlinekonvertering.

Läs mer om hur du spårar ditt Varumärkesmedvetenhetsmått på en digital Marknadsföringspanel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.