karriär Vs familj: vad skulle du välja?

en av utmaningarna för många människor idag är att balansera karriär och familj. Många tycker att det är lätt att försvara de långa timmarna och den oändliga uppmärksamhet de ger sina jobb. ”Trots allt, utan jobbet lider familjen ekonomiskt,” hävdar de.

det är ett faktum att för att säkerställa att en familj tas om hand, måste du spendera den tid som krävs för att hålla ditt företag eller karriär framåt. Men så mycket som det är vettigt; det har lett till upplösningen av många relationer och familjer.

du har förmodligen hört historier om kvinnor som packar sina väskor och lämnar sina män och säger att de inte gifte sig med huset.’

’ min man är alltid borta; när han är tillbaka är han alltid upptagen med sin bärbara dator,’ är mantraet: eller barn som tillbringar månader utan att se sina föräldrar eftersom de kommer hem sent när de sover och lämnar mycket tidigt på morgonen innan de vaknar . Klagomålen är oändliga.

i dagens värld är det viktigt att du lär dig att balansera karriär och familj, för när saker går ur hand kommer en eller båda dessa nödvändiga institutioner att drabbas, vilket leder till misslyckande.

så här kan du försöka balansera de två.

det första och bästa du måste lära dig är hur du gör familjen till din första prioritet. Jobb, vänner och kollegor kommer och går, men det är din familj som alltid kommer att stanna oavsett vad. Därför bör du alltid göra dem Nummer ett i ditt liv.

när du är på kontoret, fokusera på ditt arbete.

men håll också koll på vad som händer hemma och med dina barn. Se till att de kan nå dig när som helst om det finns ett problem.

om du arbetar på helger och helgdagar, när du äntligen får några lediga dagar, se till att du spenderar varje minut varje timme med din familj. Kompensera för all förlorad tid du har varit borta. Samarbeta också med din partner när det gäller att ta hand om eller ge extra tid och uppmärksamhet åt dina barn.

när du är med din familj, Lägg arbete åt sidan.

kom inte hem för att vara med familjen men dina tankar är fortfarande med ditt företag. Din familj kommer att veta att du är distraherad.

dela lite kvalitetstid med din partner.

behandla varandra som mycket goda vänner. Håll kommunikationen flytande, Håll kontakten varje dag via telefonsamtal eller textmeddelanden. De flesta jobb ger en timme till lunch, du kan använda den här tiden för att rusa hem och dela lunch med din familj.

skapa lite ensamtid.

många människor ignorerar vikten av personlig tid. För att ha tillräckligt med känslomässig energi för din karriär och din familj måste du se till att du har lite personlig tid att göra det du älskar. Detta hjälper dig att ladda ditt livsbatteri och hålla dig fokuserad.

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.