Kan man bära färgad kontaktlins efter LASIK eller TransPRK?

ville bara lägga till ett ord av råd om färgade kontaktlinser.

färgade kontaktlinser innehåller extra pigment för att ge kontaktlinsen dess färg. Beroende på tillverkare eller märke av dessa kontaktlinser kan det hända att appliceringen av detta pigment på kontaktlinsen inte görs bra eller korrekt.

detta är speciellt så om den färgade kontaktlinsen inte är FDA-godkänd eller inte har genomgått några stränga regler eller certifiering. Det är alldeles för lätt att köpa färgade kontaktlinser online dessa dagar, men det är osäkert om dessa kontaktlinser har testats för några biverkningar tidigare. Så var försiktig med var du får dina färgade kontaktlinser.

jag har personligen sett fall av färgade kontaktlinser som orsakar hornhinnesskador (eftersom pigmentet på kontaktlinsen appliceras grovt och dess ojämna yta kan repa hornhinnan). Jag är säker på att du inte skulle vilja drabbas av hornhinnans nötning efter din brytningsoperation. Dessutom kan pigmentet från de färgade kontaktlinserna komma ut för att fläcka hornhinnan (sådana fall har beskrivits).

även om jag inte skulle kunna säga säkert vilka märken som är pålitliga, skulle mitt råd vara: om du måste bära färgade kontaktlinser, försök att se till att dina färgade kontaktlinser är FDA-godkända åtminstone.

hoppas det hjälper!

Dr Claudine Pang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.