Kan du frysa Ängelmatkaka och andra vanliga frågor

kan du frysa ängelmatkaka? Denna känsliga tårta är lätt att göra men ibland har du inte tid att göra det samma dag som du har en händelse. Detta händer mig hela tiden: när min familj har en händelse och jag skulle ta med en efterrätt med ängelmatkaka, förstör jag antingen kakan eller slutar gå på festen utan att borsta mitt hår. Jag är inte en riktigt planerare när det gäller min tid.

om du är på samma sätt kanske du vill göra kakan i förväg och sedan frysa den så att den blir fräsch.

den goda nyheten är att du kan frysa ängelmatkaka och tina den. Du kan också lagra den i några dagar så att den inte blir dålig. Vilken metod som fungerar för dig beror på dina behov.

hur man lagrar Ängelmatkaka så att den förblir färsk

oavsett hur du vill lagra ängelmatkaka, bör du packa upp den. Detta hjälper till att hålla fukten i och andra lukter ute. Som ängel mat kaka är så lätt, kommer det att plocka upp smaker av de livsmedel som du lagrar runt den. Det blir också snabbt fuktigt eller för torrt. Medan angel kan vara i namnet på denna tårta, är det faktiskt en djävul att ta hand om om du inte ska äta den direkt.

toppa inte din tårta förrän du ska äta den (Detta är ett tips som gäller för alla kakor). Ju längre glasyr eller fruktpålägg sitter på kakan, desto snabbare blir det dåligt.

om din tårta har en fyllning eller något annat än den faktiska kakan, ska du lägga den i kylskåpet och hålla den kyld tills du ska använda den.

Det Frysning Ängel Mat Kaka Möjligt?

om du är försiktig och fryser din ängelmatkaka på ett bra sätt kan du frysa den och få samma smak när den har tinats.

för att framgångsrikt frysa din ängelmatkaka, följ dessa steg:

 1. skär kakan i bitar som är ungefär den storlek du vill äta. För mig hjälper detta kakan att gå längre i en familj som skär bitar alldeles för stora.
 2. förpacka varje bit kaka i två lager plastfolie (föredraget) eller aluminiumfolie. Genom dubbelförpackning får du inte den frysbränningen som smakar hemskt och kommer helt att förstöra den delikata smaken av ängelmatkaka.
 3. lägg de inslagna skivorna i en fryssäker påse. Pressa ut så mycket luft som möjligt och försegla påsarna. Om du ska lagra kakan under en tid bör du märka påsarna med det aktuella datumet. Om du packar in dem ordentligt kan du lagra ängelmatkaka i upp till 6 månader i frysen.
 4. placera påsarna i en plastbehållare, suga som Lås och lås och frys dem. Ju mer skydd du kan ha mot frysen, desto bättre. Plastbehållarna kommer att förhindra mosning samt mer kontakt från livsmedel runt ängeln mat kaka eftersom det kommer att absorbera smaker.

det bra är att den här metoden fungerar för kakor som du bakade och kakor som du har köpt också. Du kan till och med frysa kakor som redan har tinats. En varning är att du ska frysa den utan isbildning.

om du har glasyr eller annan typ av toppning på kakan kan den tynga ner den, vilket får kakan att smula i frysen. Topping tenderar också att bli vattnig när de tinas.

om du inte vill skära din tårta i bitar kan du pakka hela saken. Det tar mycket längre tid för kakan att tina på detta sätt och det kommer förmodligen inte att vara lika lätt att arbeta med-skärprocessen tar lite tid. Tillvägagångssättet är dock detsamma. Du bör dubbla hela kakan med aluminiumfolie eller plastfolie och sedan skydda den i någon form av Tupperware.

Hur Avfrostar Du Ängelmatkaka?

för att tina en ängelmatkaka måste du lägga den i kylen i några timmar. Du kan också ställa in den på en tallrik på din disk, men vissa kakor kommer att hamna lite vattniga eller falla sönder. Du borde äta din ängelmatkaka direkt. Om du låter den sitta några dagar efter att den har tinat, kommer den att torka ut och kommer inte att ha någon smak.

om din tårta är för torr kan du fylla på den med sås, frukt eller glasyr. Detta kommer att lägga till lite fukt. Du kan också prova att mikrovågsugn din tårta i några sekunder. När du har gått igenom denna process, försök inte att frysa kakan igen.

i slutet av dagen kommer din ängelmatkaka att förvaras i kylen i några dagar eller till och med upp till en vecka, så länge du lindar den i folie eller i plastfolie. Målet är att hålla fukten i och förhindra att den torkar ut. Is Inte eller toppa den tills du är redo att servera den. Du kan hålla ängelmatkaka vid rumstemperatur i 24 till 48 timmar, inte längre.

när du går för att äta din ängelmatkaka, bör du göra en visuell bedömning. Medan din tårta kan ha smakat bra för några månader sedan, kunde det ha varit några problem med ingredienserna som du använde. Kontrollera om det finns mögel eller missfärgning som kan innebära förfall. Du kanske också vill ge det en bra sniff, eftersom angel food cake kommer att ge en konstig lukt när det börjar bli dåligt.

hur man gör den bästa Ängelmatkakan för att frysa

om du vet att du ska frysa din ängelmatkaka finns det några steg du kan ta när du gör det så att du får ett bättre resultat. Om du äter din tårta först och sedan bara fryser några skivor får du fortfarande samma smak. Det kan bara ta dig lite längre tid att göra din tårta.

om du vet att du ska frysa din tårta, försök att göra det medan du gör det:

 • använd nyskilda äggvitor istället för att köpa dem redan separerade.
 • pulsera granulerat socker till superfint socker så att det blir mjukare.
 • piska äggvita i mjuka toppar, inte styva toppar (du borde göra det ändå).
 • Smörj inte din rörpanna, eftersom det kan orsaka separering av omslaget.
 • sikt och vik försiktigt i torra ingredienser; att ta lite extra tid kan hjälpa dig.
 • kyl kakan upp och ner på en trådhylla innan du lindar den.
 • se till att du sveper in kakans insida om du använder en Bundt-kakpanna.
 • använd en tandad kniv för att skära dina bitar innan du lindar dem.

Angel food cake är den perfekta efterrätten att frysa och hålla runt. Det är en lätt, lätt efterrätt som kan anpassas och anpassas för att passa någons behov. Du kan använda den med färska bär eller lägga glasyren på den för en sötare efterrätt. Du behöver bara några timmars varsel för att tina upp det, och det kommer att smaka som om du har arbetat i ditt kök hela dagen.

faktum är att detta är ett av mina favoritrecept att göra så ofta så att jag kan använda det om jag inte har mycket meddelande. Se bara till att du följer de punkter som beskrivs ovan och att du ger det tillräckligt med tid att tina. Även om det fortfarande är lite kyligt när du serverar det, kommer det att smaka gott. Om så är fallet ska jag försöka hitta en varm frukttoppning.

5 / 5 ( 14 röster)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.