Jultraditioner

December markerar början på jultraditionerna och semesterperioden i Costa Rica med sin krispigare luft, svala vindar som blåser under soliga svala dagar, klara och stjärnklara nätter och den subtila cypressdoften från gatuförsäljare.

under semesterperioden nästan alla Costa Ricans:

  • crave för tamales med kaffe eller agua dulce, bakade fläsk ben, och uppfriskande äggtoddy
  • få sin välförtjänt jul bonus för att köpa presenter och juldekorationer
  • ta med sina barn till en julgran belysning ceremoni
  • gå downtown San Jose till Central Avenue boulevard för ”Avenidazo”
  • set en julgran och en krubba i sitt vardagsrum
  • dela en stor julafton middag med vänner och familj sedan bege dig till julafton Midnight Mass
  • Tuck Jesusbarnet i krubban och placera gåvor under Julgran vid midnatt på julafton
  • se fram emot de traditionella semesterfestivalerna: El Tope, Festival de la Luz och Fiestas de Zapote
  • gör slutmötet medel för att betala de årliga förnyelseavgifterna för fordonsregistrering före nyåret.

att resa i Costa Rica under December är en kulturrik upplevelse med de mest populära semestertraditionerna & festivaler:

svart fredag: den sista fredagen i November

startade 2011

svart fredag – antagen från USA. – är nu en del av semesterperioden i Costa Rica. Återförsäljare Rabatt sina varor upp till 70%. Gallerior värd lotterier för bilar, kontanter, semesterresor och andra priser, och banker belöna konsumenterna när du gör inköp med kreditkort för att sparka igång semester shopping säsongen. Shoppare lura butikerna i ett försök att få den bästa affären på en produkt innan leveranser tar slut.

julbonus lönedag: senast den 5 December.

en julbonus på 1,1 miljarder dollar betalades till de 1,5 miljoner anställda i landet för att öka semesterperioden 2012. Bonusen är lika med en persons månadslön och i allmänhet används den för att betala skulder, spara för nästa år och handla krubbscener och dekorationer, leksaker för barn, Presenter, importerade äpplen och gröna eller svarta druvor – en speciell julbit för många – hos gatuförsäljare.

Children Museum Fa Uruguadens Ljusceremoni: Första onsdagen i December

startade 2000

denna 90-minuters händelse inspirerar barn att tro på sina drömmar och en dag kommer deras regnbåge att le igenom med levande musik-och teaterföreställningar, bygga ljuseffekter och 7,200 fyrverkerier från 7 olika punkter. Mer än 10.000 Costa Ricans deltar för att titta på föreställningarna och hur de 4.000 glödlamporna som dekorerar museet fa brasiliade tänds.

Barnsjukhus Julgran Belysning Ceremoni: Första torsdagen i December

startade 1964

Children Hospital Christmas tree lighting ceremony är en landsomfattande symbol för semestern i Costa Rica och ett meningsfullt ögonblick för sina mer än 200 inlagda barn. Trädet är dekorerad med mer än 25.000 – 2.000 LED – kompatibel-julbelysning från 8 olika färger och toppad med en stjärna. Det gör San Jose brädden med julstämning. Föräldrar tar med sig sina barn för att se clownerna, leva teater-och musikföreställning och lyssna på barnens orkester sjunga julsånger.

julafton

de flesta familjer har en sen kvällsmiddag med fläskben och tamales på med äggnog, tung med Rom, medan människor besöker vänner och familj för att ge presenter före midnatt. Sedan går folk till midnattsmässan. Det är en lång tjänst, och många är ofta för trötta för att stanna genom två timmars massa. Med de lokala traditionerna av mat, familj och roligt är julen definitivt den lyckligaste tiden på året i Costa Rica.

juldagen

Juldagen är en speciell dag för barn som tar emot och leker med presenter som de längtat efter. Barn i Costa RIca tror att Jesusbarnet är den som ger julklappar till barn. Vissa barn skriver brev till Jesusbarnet ”Cartas al Nino” några veckor före juldagen och ber om en gåva som de önskar mest.

många människor har ledig dag och tillbringar tid med sina familjer, vänner och nära och kära. De tar också med sig sina barn för att ta turer och äta på Fiestas de Zapote på morgonen. På natten samlas de med vänner och delar drycker som njuter av natten.

många kyrkor har speciella juldagstjänster, varav några inkluderar körer, glad sång och möten och hälsningsmöjligheter efter gudstjänsterna.

Nyårsafton (31 December)

nyårsafton är en festdag. Det är markerat med fyrverkerier och eldkakor. Vissa människor bjuder in vänner och familjer att dela mat och dansa till musiken fram till några minuter före midnatt. Vissa avslutar festen en timme före midnatt och deltar i en offentlig fest på en strand, park, bar eller diskotek.

många börjar räkna ner till nyårsdagen i sista minuten innan årets sista natt slutar och det nya året börjar. Vissa människor stämmer in på att titta på TV eller lyssna på nedräkningar av radiosändningar. När klockan slår midnatt till nyårsdagen, människor firar kramar, kyssar, zippar från en flaska Champaign och önskar varandra ett ”Gott Nytt År”.

nyårsdagen

nyårsdagen är en officiell helgdag så många människor som stannade upp på nyårsafton för att välkomna det nya året har en ledig dag och får en chans att sova i och tillbringa resten av dagen antingen besöka vänner eller släktingar, eller återvänder hem från stranden. Andra tittar på Pasadena California nyår sänds på lokala tv-stationer.

Costa Ricans markerar inte nyårsdagen som den första dagen för att starta ett nyårslöfte för året.

Avenidazos: andra veckan i December

Central Avenue Blvd. appellerar till Costa Rica för sin stressfria promenad i en traditionell, festlig miljö. Byggnaden och gatudekorationer lyser upp natten som lokalbefolkningen strömma ner Central Avenue boulevard människor tittar på, fönstershopping, och njuta av gratis livekonserter och jul ceremonier.

Festival de la Luz: lördag den andra veckan i December

startade 1996

Festival of Lights uppmuntrar alla att gå med i semestersäsongens anda och njuta av en mängd festliga upplevelser längs Paseo Colon, Avenida Segunda och Plaza de la Democracia. Hundratusentals åskådare kantar paradvägen varje år för att se mer än 11 upplysta flottor byggda av volontärer och sponsrande samhällen, 14 marschband, ballonger, fyrverkerier och artister under blinkande ljus längs Paseo Colon och Avenida Segunda. Paraden är gratis och öppen för allmänheten. Evenemanget sänds på flera tv-nätverk i Costa Rica.

Hästparad : El Tope Nacional-26 December

mer än 3000 hästar trav ner Second Avenue år efter år den 26 December för att fira den långvariga traditionen av hästparaden. Cowboys och hästuppfödare visar upp sitt band med sina hästar och bjuder in människor från allmänheten att åka med dem eller helt enkelt le och titta på folk.

människor ställde upp sina stolar tidigt eller helt enkelt sitter på stadens trottoarer för att se till att de fick en premiumvisningsplats för de bästa rashästarna i landet. Paraden är gratis och öppen för allmänheten. Evenemanget sänds på flera tv-nätverk i Costa Rica.

Fiestas de Zapote: från juldagen till den första söndagen i det nya året

Fiestas de Zapote markerar slutet av semesterperioden och början av det nya året. Beläget i Zapote Farmer ’ s market grunder, fiestas värdar mat står sockervadd, churros , loi main –chop suey -, bärbara barer, carnival spänningen och kiddieland rider och spel, levande musikaliska föreställningar, och blodlösa och dart gratis tjurfäktningar bättre känd som Toros a la Tica.

mer än 100 000 Costa Ricans går till Fiestas. Familjer tar barn under dagen till åkattraktioner och tjurfäktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.