hur man repoterar rotbundna krukväxter som en Pro

Repotting Root Bound Plant: de 3 metoderna

när din krukväxt är rotbunden finns det tre sätt att fixa det. Den korrekta metoden beror på vilken typ av krukväxt du har att göra med och svårighetsgraden av rotkomprimeringen. Om du är osäker på vilken metod du ska använda är du välkommen att prata med en av våra experter på Oakridge så hjälper vi dig att felsöka situationen. Under tiden är här de tre klassiska metoderna för att lösa rotkomprimering:

lossa och Repot: om din växt är måttligt komprimerad och rötterna inte är mattade runt rotkulan, kan du komma undan med att bara placera den i en ny kruka efter att du försiktigt har lossat rötterna. Se till att du vattnar din växt dagen innan du lägger om, för att mjuka upp rötterna och eliminera eventuell crusty, torr jord som klumpar ihop dem. Om rötterna har samlats i en trasslig boll längst ner och förankrats i dräneringshålen, lossa dem så försiktigt som möjligt från potten och rensa upp trasiga rötter innan du lägger om.

Lägg till några tum jord i den nya, större potten med en blandning av krukväxt och kompost, placera växten i och fyll lätt resten av behållarutrymmet med mer jord utan att packa ner det för mycket. Växtens huvudstam bör inte sitta djupare under jordlinjen än den gjorde innan den omplacerades. Se till att potten har dräneringshål och placeras på en bricka eller annan behållare där vattnet kan rinna ut fritt. Undvik att vattna din omplacerade krukväxt tills denna jord har torkat ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.