hur man Declutter dina köksskåp

steg för steg instruktioner för att ta bort köksskåp Clutter

använd den här Pin It-knappen för att spara till Pinterest
så du är redo att rensa dina skåp? Toppen! Du kan klicka på länkarna ovan för att få fler ideer och instruktioner för decluttering eller organisera de olika specifika saker som finns i skåp, men instruktionerna nedan fungerar för att organisera alla typer av köksskåp, i allmänhet.
så ta din timer, Ställ in den i 15 minuter och låt oss komma igång!

Steg 1: Välj ett skåp eller bara en hylla

jag upprepar detta, för det är så stor sak-försök inte ta itu med alla dina köksskåp eller hyllor på en gång. Du kommer att ångra det.
välj istället bara ett mindre område att arbeta med. Ja, det kan tyckas att du kommer att backa på det här sättet, när du stöter på ännu en kruka när du trodde att du redan hade gjort krukorna, och jag antar att du kommer att göra det. Men det kommer att vara mindre jämfört med den totala omvälvningen som försöker göra allt på samma gång kommer att orsaka.

steg 2: Ta ut allt i det lilla området

när du har valt ett hanterbart område för att rensa ta allt ut ur det där utrymmet och bara objekten i det där utrymmet.

steg 3: Rengör snabbt smulor & damm medan skåpet är tomt

hur ofta tömmer du faktiskt dina skåp? Inte så ofta typiskt. Så använd denna sällsynta möjlighet medan den töms för att göra en mycket snabb rengöring av damm, smulor och annat skräp där inne.
du kan också lägga till hyllfoder om du vill, men det är definitivt inte nödvändigt, och om det kommer att sakta ner dig för mycket, gör det inte nu.

steg 4: utvärdera objekten du tog bort från skåpet och få var och en att” tjäna ” sin väg tillbaka

du behöver inte utvärdera varje objekt för länge, och helst kommer du inte, men när du utvärderar frågar du dig själv frågor som, hur ofta använder du det här? Är det trasigt eller väsentligt skadat? Gillar du den? Har du dubbletter? Har du plats för detta?, osv.
de viktigaste sakerna att hålla i ditt kök är saker du faktiskt använder dagligen eller åtminstone ganska ofta. Ju mindre ofta du använder något desto mer av en indikation på att den måste ”tjäna” sin plats för att stanna i ditt kök.
se till att ha en papperskorgen redo för papperskorgen, en annan låda eller behållare för donationer eller för försäljning, och ännu en behållare för att placera föremål du vill behålla men inte hör hemma i dina köksskåp. (Du kan läsa artikeln om hur du declutter för mer instruktioner om detta.)

Steg 5: Byt ut alla objekt du har bestämt dig för att hålla i skåpet

vad frågar du? Ska jag inte lägga till snygga organisationsprodukter nu och få allt jag har hållit organiserat?

svaret är nej, inte riktigt än, men så småningom.
det är sant att det första steget i varje organisationsprojekt runt ditt hem är att declutter.
men det är bättre att helt declutter först, eller åtminstone helt declutter en viss typ av objekt, innan du börjar organisera för mycket.
om du till exempel har krukor och kokkärl i 3 olika skåp och bara har tacklat ett av skåpen hittills, även om det är det viktigaste grytor och kokkärl, är det inte dags att organisera dem ännu.
vänta istället tills du har hanterat alla krukor och kokkärl i de olika skåpen och kanske utvärdera dem snabbt en gång till när du har samlat dem alla på ett ställe, för att se till att du fortfarande är nöjd med dina beslut när du ser allt tillsammans, innan du börjar organisera dem.
men det är viktigt att inte lämna saker i kaos när du är i decluttering processen, vilket är anledningen till att du måste åtminstone tillbaka allt du inte declutter tillbaka till skåpet när du är klar med det ena avsnittet, innan du arbetar på nästa avsnitt.
när du arbetar med detta projekt i små steg och bitar kommer du långsamt att se projektet komma ihop och under tiden, eftersom du behöver använda ditt kök för vanliga vardagliga funktioner, som att laga mat och äta, har du inte gjort så mycket av en röra att det gör det svårare att använda rummet effektivt.

steg 6: Upprepa alla steg igen

jag tror att jag redan har gett bort stanslinjen om varför du behöver upprepa declutteringsstegen igen, baserat på vår diskussion om steg 5. Men i grund och botten, när du tacklar ett stort decluttering-projekt som dina köksskåp måste du arbeta i lager.
du måste bli av med majoriteten av röran i varje enskild små områden först. Då har du mer utrymme att gruppera som saker tillsammans och se allt du har kvar som helhet. Detta resulterar ofta i en annan mindre runda eller två av decluttering när du vinner ner det längre och längre när du arbetar med projektet.
sedan, när allt är grupperat och decluttered, är det dags att organisera vad du har kvar.
det här låter kanske lite överväldigande, men lita på mig, 15 minuter åt gången, och gör det i dessa små bitar, fungerar verkligen och håller dig från att känna dig överväldigad och avskräckt!
för att få dig inspirerad att ta itu med ditt eget köksskåp, kolla in några bilder som skickats in av deltagarna i Declutter 365-uppdrag och 52 Week Organized Home Challenge som visar deras resultat och vad de uppnådde i sina hem på bara 15 minuter åt gången.
bilder med tillstånd av en läsare, Kelly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.