Heart of Texas ChemDry

Pops, colas, fizz, sodas och soda fläckar är alla en i samma. Oavsett vad du vill kalla det, dessa fläckar är mer än en olägenhet, de är svåra att ta bort och ju längre de sätter in, desto mer av en utmaning är de att lyfta ur mattan. Vi på Heart of Texas Chem-Dry vill dela hur du kan få dessa läskedryckfläckar ur mattan och till och med klädseln. En snabb påminnelse, oavsett om du väljer att använda vår hemhjälplösning eller en mattrengörare, utför alltid ett lapptest i ett inkonsekvent område för att se till att fibrerna inte kommer att bli ljusare eller äventyras.

hur man rengör läsk ur mattan

i en sprutflaska kombinerar du 1 msk flytande diskmedel, 1 kopp vit vinäger och 2 koppar vatten. Aldrig över mätta, området; vid behov, blot fukten med en torr trasa mellan applikationerna.
1) Fukta en trasa med lösningen och börja blotta fläcken om den redan har torkat. Om platsen är färsk, ta bort överflödig fukt med några pappershanddukar genom att placera dem över platsen för att dra upp läskvätskan.
2) upprepa tills fläcken har försvunnit.
3) När du har tagit bort fläcken, använd en svamp eller trasa fuktad med rent vatten för att skölja lösningsresterna, klappa och torka området rent.
4) efter en noggrann sköljning, använd en torr handduk för att absorbera kvarvarande fukt för att torka området efter bästa förmåga.
5) om en fläck fortfarande syns efter att den har torkat helt, applicera spritalkohol på några bomullskulor och tappa fläcken för att dra ut resten av fläcken ur mattan.
6) dimma det behandlade området lätt med vatten och lägg en torr trasa över toppen för att torka området och ta bort alkoholskiktet.
7) använd en torr handduk för att absorbera den kvarvarande fukten för att få platsen torr som möjligt.
denna metod är idealisk för färgade läskedrycker inklusive rött, orange och lila. För colas, rotöl och andra karamellfärgade sodavatten är ett kemtvättlösningsmedel som används enligt etikettens anvisningar effektivare.
om du har svårt kan du ta bort fläcken genom att lägga till några matskedar väteperoxid och ammoniak, men dessa kemikalier är kända för att lätta mattfärg och du riskerar att lätta mattans färg och lägga till den i formeln.

ytterligare tips:
använd inte varmvatten eller ångmaskiner för att behandla fläckarna eller du kan ställa in fläckarna i mattan. När du lägger till flytande diskmedel, gå aldrig överbord, annars har du en tvålfilm kvar på mattan som är svår att ta bort. Blotting och patting är allt du bör göra för att ta bort fläckar, gnugga och skrubba skjuter bara ämnena ut bredare och djupare i mattan.

mattrengöring, fläckborttagning & mer i Waco, Dallas, Harker Heights, Cedar Park, Allen & delstaten Texas

när fläckar har möjlighet att dröja, de blir svårare att ta bort. Vissa fläckar kan vara utmanande att ta bort. Om dina läskedryckfläckar eller andra fläckar är ihållande, Ring in proffsen på Heart of Texas Chem-Dry och låt våra utbildade tekniker ta hand om fläckarna på dina mattor. Inte bara kommer vi att frigöra dina mattor av fläckarna, men vi kommer att få smuts och skräp extraherade och neutralisera lukt, lämnar dina mattor rena, levande och fräscha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.