Hantverksölet från Paris

vad som för oss hit
Frankrike är känt för sina viner, Champagne, konjak, Armagnac, Calvados … vad få människor vet är att för närvarande är fransmännen i en kärleksaffär med öl. Och de har ökat sin konsumtion avsevärt de senaste åren.
detta fenomen är inte bara franska utan över hela världen, med en exponentiell tillväxt av hantverksbryggerier över hela världen. Det är en rörelse som ger ett nytt sätt att njuta och uppleva öl. Det gör det mycket mer attraktivt i fransmännens ögon, eftersom det tillåter paralleller med ett universum som är bekant för dem, till exempel vinets universum.
för att ge dig en uppfattning har antalet mikrobryggerier på fransk mark gått från 500 till 1000 under de senaste 5 åren. Två nya bryggerier öppnar i Frankrike varje vecka. Och som nästan allt som händer i detta land är Paris motorn för detta fenomen och anses idag som en av de europeiska huvudstäderna för hantverksöl.

vad kommer att hända
vårt öläventyr börjar med ett besök på det vackraste mikrobryggeriet i Paris där en mästare kommer att visa oss processen att producera deras hantverksöl. Vi kommer att smaka på 5 av deras huvudsakliga bryggrecept: IPA, Pale Ale, Red Ale, Double IPA som slutar med en utsökt Svart ipa. Vår tur fortsätter i en otrolig bar som erbjuder 18 kranar av hantverksöl från hela världen och där vi kommer att smaka på de mest vågade konstverken, som öl åldrat i Fat Cognac, en passionsfruktsyra eller den Stout med anteckningar av apelsin och choklad. Där kommer vi att smaka på 4 sorter av öl gjorda i Paris och runt om i världen. Vi avslutar vår upplevelse i en hantverksölbutik, där vi kommer att ta en sista drink och du kommer att kunna köpa några flaskor att ta hem eller konsumera under din vistelse i Paris.

vad ingår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.