miten erämuokkausta tehdään Lightroomissa

mitä on Erämuokkaus?

Erämuokkaus on Lightroom CC: n erittäin tehokas ominaisuus, jonka avulla muokkauksia voi soveltaa useisiin kuviin yhtä aikaa.

muistele esimerkiksi sitä, milloin viimeksi kuvasit jotain seurapiiritapahtumaa, häitä tai lähdit lomalle ja Veit kameran mukanasi. Olen varma, että kun palasit kotiin, sen tajuaminen, kuinka monta valokuvaa otit ja nyt joudut muokkaamaan, iskee sinuun melko kovaa. Saatat huomata, että useimmat (tai kaikki) kuvasi näyttävät hieman alivalottuneilta, värit olivat hieman mykistettyjä tai kuvat eivät olleet niin teräviä kuin haluaisit niiden olevan. Voit käydä läpi jokaisen kuvan, muokkaamalla yksitellen, mutta että prosessi voi kestää useita tunteja (tai jopa päiviä) loppuun.

ratkaisu? Erä muokata kuvia Lightroom sijaan. Ei vain se säästää huomattavasti aikaa, mutta voit myös saavuttaa enemmän ”yhtenäinen” näyttää koko kokoelma valokuvia.

Askel Askeleelta: Erän muokkausprosessi Lightroom CC

tuo kuvasi Lightroom CC:

ennen kuin muokkaat kuvia Lightroom CC: ssä, sinun on tuotava Muokattavat kuvat. Se sanoi, Jos olet jo tuonut valokuvia, voit ohittaa tämän vaiheen. On kolme ensisijaista tapaa tuoda valokuvia Lightroom CC: hen:

  1. Etsi ja valitse ’Tuonti’ painiketta vasemmassa alakulmassa ’kirjasto’ moduuli.
  2. päävalikosta valitse Tiedosto > Tuo kuvat ja Video.
  3. raahaa ja pudota kansio tai tiedostot, jotka sisältävät muokattavia kuvia (Macin ”löytäjä” tai tietokoneen ”Explorer”), ruudukkonäkymään. Nyt, jatka vaiheeseen 2.

Etsi ja napsauta tuomisikkunan vasemmassa yläkulmassa kohtaa ”Valitse lähde”. Tai, voit käyttää lähde paneeli vasemmalla puolella tuonti ikkunan selata tiedostoja haluat tuoda.

määritä tarkalleen, miten haluat lisätä Kuvat luetteloon:

sijaitsee tuontaikkunan ylimmässä keskellä, sinun täytyy määrittää, miten haluat lisätä Kuvat luetteloon:

  1. Kopioi nimellä DNG: tämä reitti kopioi kuvat valitsemaasi kansioon ja muuntaa kaikki raakakameratiedostot digitaaliseen negatiiviseen (DNG) muotoon.
  2. Kopioi: Kopioi kuvatiedostot valitsemaasi kansioon, mukaan lukien mahdolliset sivutiedostot.
  3. siirrä: siirtää valokuvatiedostot valitsemaasi kansioon, mukaan lukien mahdolliset sivukuvatiedostot. Tiedostot siirretään nykyisestä sijainnistaan tällä reitillä.
  • lisää: Pitää kuvatiedostot nykyisessä sijainnissaan.

Valitse valokuvat, jotka haluat tuoda esikatselualueelta:

Valitse kaikki kuvat, jotka haluat tuoda, esikatselualueesta, joka sijaitsee tuontaikkunan keskellä. Sinulla on mahdollisuus tarkistaa merkin vasemmassa yläkulmassa pikkukuvan osoittaa, mitkä kuvat olet tuomassa.

Määritä tuotujen valokuvien kohde:

jos tuot kuvia siirtämällä tai kopioimalla niitä, sinun on määriteltävä, mihin ne laitetaan. Voit tehdä niin, etsi ’ To ’ painiketta oikeassa yläkulmassa ikkunan. Tai, klikkaa sijainti ’kohde’ paneeli,ja määritä muita vaihtoehtoja kuten alla.

määritä muut tuontivalinnat:

voit määrittää tuotujen tiedostojen muita vaihtoehtoja käyttämällä ikkunan oikealla puolella olevia paneeleita. Näihin vaihtoehtoihin kuuluvat valokuvien varmuuskopiointi tuonnin aikana, kaksoiskappaleiden huomiotta jättäminen ja tiedostojen nimeäminen uudelleen. Yksi vaihtoehto on erittäin tärkeä, kun erä editointi, sovelletaan tuonnin aikana. Käytä tuonnin aikana paneeli (sijaitsee oikealla puolella tuonti-ikkunan), mennä eteenpäin ja valitse asetus kehittää Asetukset-valikosta. Tässä, sinulle annetaan laaja valikoima perus muokkaukset, jotka voidaan automaattisesti soveltaa kaikkiin valokuviin, koska ne tuodaan.

valitse esiasetus, jonka haluat hakea kuva-erääsi:

jos olet jo tuonut kuvasi, voit silti käyttää esiasetuksia kaikkiin niihin. Siirry ensin kirjaston välilehteen. Siirry valita kuva, joka sitten näkyy suuri näytöllä. Sitten, katso oikeassa yläkulmassa näytön ja paikantaa ’Quick Develop’ paneeli. Napsauta pudotusvalintaruutua ’tallennetun esiasetuksen’ vieressä ja klikkaa esiasetusta, jota haluat kokeilla. Heti kun napsautat esiasetusta, suuri kuva päivittyy vastaamaan juuri sovellettua muokkausta.

tässä vaiheessa valitset, mitkä valokuvat saavat valitsemasi esiasetuksen muokkauksen:

kun olet tyytyväinen valitsemaasi esiasetukseen, paina Macissa komento + A tai CTRL + A PC: ssä. Tämä vaihe valitsee kaikki kuvat olet tuonut, tai pidä komentonäppäintä Macissa tai CTRL-näppäintä PC Kun napsautat tuodut kuvat haluat soveltaa esiasetettua muokata.

esiasetuksen soveltaminen valittuihin valokuviin:

nyt kun olet valinnut valokuvat, joihin haluat esiasetuksen sovellettavan, sinun täytyy klikata ’Sync’ – painiketta. Seuraavaksi näet ponnahdusikkunan, jossa voit määrittää minkä tahansa valokuvien rinnalla tallennettavan metatiedon. Se ei ole relevanttia juuri nyt, mutta jos metatiedot eivät ole ajan tasalla, voit palata tähän tulevaisuudessa.

lopuksi, Etsi ja klikkaa sinistä ’Synkronoi’ – painiketta aloittaaksesi erän päivityksen. Kun olet tehnyt tämän vaiheen, näet valitut pikkukuvat näytön alareunassa muutos, kun jokainen saa valmiiksi muokata.

Käytä omia Muokkauksiasi useisiin valokuviin

jos haluat enemmän kontrollia ja tarkkuutta siihen, miten muokkaat valokuvia Lightroomissa, suosittelemme siirtymistä ”kehitä” – välilehteen.

Aloita valitsemalla kuva tuomistasi kuvista, ”testataksesi” muokkauksiasi. Kaksoisnapsauttamalla yhtä pikkukuvaa se näkyy automaattisesti suurena koko näytölläsi.

sitten ruudun oikealla puolella sinulle annetaan laaja valikoima työkaluja kuviesi muokkaamiseen. Emme mene läpi kaikkia käytettävissä olevia työkaluja tarjotaan täällä,koska se ylittää tämän artikkelin. Kuitenkin, mennään eteenpäin ja tehdä joitakin muokkauksia, että voimme soveltaa kuvia tuomme aiemmin.

kuten alta näkyy, olen käyttänyt työkaluja muokatakseni kuvan mustavalkoiseksi värin sijaan. Olen myös tehostanut kontrastitasoja ja terävöittänyt kuvaa hieman.

nyt, soveltaaksemme tässä kuvassa tekemiäni muokkauksia kaikkiin tuomiini valokuviin, meidän on valittava niistä jokainen painamalla Macissa komentoa + A tai PC: ssä CTRL + A.

kun olet tehnyt sen, Etsi ja klikkaa ”Auto Sync” – painiketta. Ponnahdusikkuna nimeltään ’Synkronoi asetukset’ pitäisi sitten näkyä.

Sync all edits

to keep it simple, Ohita kaikki asetukset tässä toistaiseksi, ja klikkaa sinistä ’Synkronoi’ – painiketta. Sitten, näet valitut pikkukuvat alareunassa näytön muuttua kunkin kuvan saa valmiiksi muokata.

selektiivisten muokkausten synkronoimiseksi

Vaihtoehtoisesti voit valita erikseen, mitä tekemistäsi muokkauksista tulisi soveltaa (tai ei pitäisi) kaikkiin tuotuihin kuviin.

saatat kysyä itseltäsi, miksi tämä menetelmä olisi koskaan tarpeen, kun editoit kuvia Lightroomissa? Kuitenkin, tämä on todella uskomattoman tehokas ominaisuus.

esimerkiksi: Kuvittele, että olet tehnyt useita muokkauksia valokuvaan, joista osa oli juuri kyseiseen valokuvaan liittyviä. Ehkä kirkastit kuvan alueen, joka näytti hieman liian tummalta. Elleivät kaikki kuvat ole liian tummia täsmälleen samalla alueella, päädyt kirkkaampaan alueeseen kaikissa muissa kuvissa, mikä näyttää oudolta.

tämä ongelma voidaan välttää poistamalla ”paikalliset säädöt” – vaihtoehto, koska tämä estää muutokset, jotka tehdään porrastetulla suodattimella, siveltimellä tai säteittäisellä suodattimella. Lisäksi, sinulla on mahdollisuus sammuttaa, tai päälle, mitä tahansa muita vaihtoehtoja riippuen siitä, millaisia muokkauksia haluat soveltaa kaikkiin valokuvat olet tuonut aiemmin.

Peru Tai Nollaa erämuokkauksesi

käytitpä sitten esiasetuksia tai omia muokattuja muokkauksiasi, voit helposti palauttaa kaikki kuvat takaisin raakana alkuperäiseen tilaansa ennen muokkausten vastaanottamista.

tätä varten sinun on ensin napsautettava näytön oikeassa alakulmassa olevaa ”Reset” – painiketta, sillä tämä Nollaa muokkaukset, jotka on tehty testaamaasi kuvaan.

Napsauta tästä ”Synkronoi” -painiketta uudelleen ja napsauta sitten ponnahdusikkunan sinistä ”Synkronoi” – painiketta. Kun olet tehnyt niin, voit nähdä näytekuvien vähitellen muuttuvan takaisin entiseen, muokkaamattomaan tilaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.