den verkliga skillnaden mellan kreativitet och Innovation

personen kupa sina händer tillsammans under en glödlampa.
en bra ide är bra, men är den kreativ eller innovativ?

om du är kreativ, du njuta av en bra utmaning. Du kan komma med nya koncept i farten. Du omfamnar förändring.

men gör alla dessa saker dig innovativ?

medan kreativitet och innovation ofta används omväxlande, finns det några anmärkningsvärda skillnader mellan de två. Det är viktigt att förstå dessa skillnader och anpassa din innovationsstrategi därefter.

kreativitet vs. Innovation

kreativitet och innovation är inte samma sak, men de kompletterar varandra. Faktum är att man inte kan fungera utan den andra.

den primära skillnaden mellan kreativitet och innovation är att den förra hänvisar till att utforma en ny ide medan den senare innebär att omvandla den ideen till en omsättbar vara.

kreativitet är handlingen att utforma något nytt, vare sig en variation på ett befintligt tema eller något helt original. Innovation är handlingen att omsätta detta koncept i praktiken. Det är skillnaden mellan att föreslå tanken att ett flygplan skulle kunna flyga genom rymden och faktiskt bygga en raket som astronauter kan använda för att komma till månen.

det är bäst att tänka på det så här—kreativitet är att tänka på vad innovation är att genomföra.

om det är så enkelt, varför all förvirring? Varför kallas nya uppfinningar vanligtvis både ”innovativa” och ”kreativa” under brainstorming i affärer?

ta till exempel att bygga den raketen. ”Rymdutdelningen” från en mängd delar och material som skapats för att lösa ett visst problem gav forskning och tankar som gjorde det möjligt för människor att nå nya kreativa höjder och sedan utnyttja kraften i dessa tankar för att bygga en raket.

om du använder en minne skum säng, reptålig solglasögon, ta en bild, eller sätta en LED-lampa i en lampa, du är mottagaren av kreativitet och innovation av NASA och diverse andra utrymme agencies.So, kan det finnas innovation utan kreativitet? Kan du bygga något bara för att se vad som händer eller bara för nyfikenhetens skull? Kort sagt-ja. Innovation är dock starkast när den riktas mot ett mål. Kreativitet hjälper dig att hitta målet, och innovation gör att du kan nå det.

vattna en växt formad som en mänsklig hjärna.
både kreativitet och innovation behöver vårdas.

flödet av Innovation

kreativitet är avgörande under målstadierna i ditt innovationsprogram. Tänk på – dessa mål behöver inte inkludera stora, världsomspännande tillvägagångssätt. Ett kreativt mål kan vara blygsamt.

säg att du har en kreativ vision att återuppfinna bilen. Längs vägen måste du uppfinna alla system i bilen (troligtvis), du måste producera kreativa lösningar varje steg på vägen och sedan innovera för att nå ditt mål.

detta innebär att du kommer att använda kreativitet hela tiden under hela innovationsprocessen. Det kan användas som ett sätt att lösa problem, eller det kan vara ett nytt sätt att reframing problemet. Titta inte längre än de många elbilar som håller på att träffa marknaden.

byte av batteri och motor har lett till en mängd förändringar. Fords elektriska F – 150 kan nu dra en miljon pund. Elektriska fordon kan byggas på en” skateboard ”- plattform, så modeller experimenterar med”frunks ”(trunkar i framsidan),” crawlspaces ” för att dölja säkerhetsutrustning och till och med bytbara ramar.

kreativitet har till och med lett till att ompröva transitering själv. Det finns begrepp som fällbara bilar som kan ”poppas” öppna, bilar med sfäriska däck som gör bort parallell parkering och mer.

varför du behöver kreativitet och Innovation i affärer

både kreativitet och innovation spelar viktiga roller i alla affärsföretag. När allt kommer omkring förändras standardpraxis och affärsmodeller ständigt och blir så småningom föråldrade. Framgångsrika entreprenörer inser detta och utmärker sig för att driva nya möjligheter. De är problemlösare av naturen och söker alltid nya lösningar på vardagliga problem.

vi kan inte nog betona vikten av differentiering. Och om du vill differentiera din produkt eller tjänst är kreativitet och innovationshantering av största vikt.

de mest kreativa ideerna genereras genom att ansluta prickar som de flesta inte skulle tro att ansluta, drivna av en stor förståelse för vad konsumenterna verkligen vill ha och behöver.

det är därför det finns en växande efterfrågan på färdigheter som kreativitet som kan hjälpa till att driva mänsklig innovation till nästa nivå.

kom ihåg den viktigaste skillnaden. Kreativitet låter dig tänka på nya mål för att nå, och innovation låter dig komma till dessa mål och hitta nya. För att förstå hur du tillämpar kreativitet på din innovationsstrategi, begär en demo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.