David Satcher

Dr. Satcher svor in som USA: s 16: e KirurgGeneral 1998. Han tjänstgjorde också som biträdande sekreterare för hälsa vid Institutionen för hälsa och mänskliga tjänster från februari 1998 till januari 2001, vilket gör honom till den andra personen i historien som har haft båda positionerna samtidigt. Hans tjänstgöring i offentlig tjänst inkluderar också att fungera som chef för Centers for Disease Control and Prevention (CDC) och administratör av Toxic Substances and Disease Registry från 1993 till 1998. Han är den första personen som har fungerat som chef för CDC och sedan surgeon general i USA.

dessutom har Dr. Satcher haft ledande befattningar vid Charles R. Drew University for Medicine and Science, Meharry Medical College och Morehouse School of Medicine. Han har varit en Macy Foundation fellow, Robert Wood Johnson Foundation clinical scholar, och en senior besökande kollega i Kaiser Family Foundation.

har också haft positionen som chef för National Center for Primary Care (NCPC) vid Morehouse School of Medicine från 2002 till 2004, Dr.Satcher upptar för närvarande Poussaint-Satcher-Cosby-stolen i mental hälsa vid Morehouse School of Medicine. Detta återspeglar hans långa engagemang för att ta bort stigmatiseringen kopplad till psykisk sjukdom, vilket framgår av Mental hälsa: en rapport från kirurgen, den första kirurggeneralens rapport om mental hälsa som släpptes under hans tid som surgeon general. Som surgeon general och biträdande sekreterare för hälsa, Dr. Satcher ledde avdelningens försök att eliminera ras och etniska skillnader i hälsa, ett initiativ som införlivades som ett av de två stora målen för friska människor 2010. I sin nya bok, My Quest for Health Equity: Notes on Learning While Leading (Health Equity in America), delar Dr.Satcher berättelser om ledarskap och lärdomar från hans livslånga engagemang för hälsa.

Dr. Satcher har fått över 40 hedersgrader och många utmärkta utmärkelser inklusive topppriser från National Medical Association, American Medical Association och American Academy of Family Physicians; han är också mottagaren av symbolen för H. O. P. E. Award för hälsofrämjande och förebyggande av sjukdomar. År 2005 utsågs Dr.Satcher till tjänst i Världshälsoorganisationskommissionen för sociala determinanter för hälsa.

för närvarande sitter dr.Satcher i styrelsen för Johnson & Johnson, MetLife och CDC Foundation. Han tjänar också lokalt i styrelsen för United Way Of Greater Atlanta och Community Foundation for Greater Atlanta.

Dr. Satcher tog examen från Morehouse College i Atlanta, Georgia, 1963 och är medlem i Phi Beta Kappa. Han har doktorsexamen och doktorsexamen från Case Western Reserve University i Ohio. Han är medlem i Alpha Omega Alpha Honor Society och en kollega i American Academy of Family Physicians, American College of Preventive Medicine och American College of Physicians. Han är medlem i Institute of Medicine, National Academy of Sciences, de 100 svarta männen i Atlanta och American Academy of Arts and Sciences.

Dr. Satcher är en stark förespråkare för att öka Alzheimers medvetenhet och forskningsfinansiering. Han har både ett professionellt och personligt perspektiv på frågan, eftersom hans fru, Nola, diagnostiserades med Alzheimers för nästan 14 år sedan. Efter att ha upplevt den vägtull som sjukdomen tar på familjer, arbetar Dr. Satcher för att ge stöd till dem i liknande situationer genom att öka medvetenheten och erbjuda resurser till vårdgivare.

en förespråkare för att upprätthålla en hälsosam livsstil genom fysisk aktivitet och god näring, Dr.Satcher är en ivrig löpare, roddare och trädgårdsmästare. Läs Mindre ^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.