Dödar Hårfärg Löss?

mänskliga huvudlöss är irriterande små monster. De är små insektsparasiter som strövar omkring i håret och hårbotten, matar på ditt blod och lägger ägg på håraxeln. Det finns många myter om huvudlöss, och det finns många åsikter om vad som fungerar bäst för att befria dig från en lössangrepp. Många tror att hårfärg är en enkel lösning på ett obehagligt dilemma, men det finns inga vetenskapliga studier som har visat att detta är sant. Dessutom är det långt ifrån den perfekta lösningen.

kemikalier i hårfärgningsmedel som kan döda löss

det finns två kemikalier i hårfärgningsmedel som tros vara ansvarig för att döda huvudlöss. Väteperoxid och ammoniak anses båda vara mycket giftiga, både för löss och människor. Dessa kemikalier kan döda löss, men det finns några anledningar till att de kanske inte är det perfekta valet.

problemet med Nits

löss lägger ägg som kallas nits. De har ett hårt skyddande skal och är fästa på håraxeln med en limliknande substans. Människor har olika åsikter om huruvida Hårfärg dödar nits. Det är dock bäst att anta att även om lössen är borta efter att du har färgat håret, kommer det fortfarande att vara nits som klamrar sig på håraxeln som kommer att inkubera och kläcka i nästa vecka eller två – ställa dig tillbaka där du började.

för att bättre förstå:

  • huvudlöss har en 38 till 45 dagars livscykel.
  • Nits tar åtta-12 dagar att utveckla och kläcka.
  • de unga lössen (nymferna) fäster i hårbotten tills de är gamla nog att reproducera.
  • de mogna lössen lägger sina ägg på håraxeln, och cykeln börjar om igen.

med detta i åtanke är det förmodligen bara en kortsiktig lösning att dö ditt hår.

ska du använda hårfärg för att döda löss?

Hårfärg kan fungera för att döda löss på kort sikt, men det betyder inte att det är rätt val. Om du funderar på att använda färgämne, tänk på följande när du bestämmer dig.

du behöver tre applikationer

för att säkerställa att alla nits har kläckts och att du har avslutat cyklerna, skulle det vara nödvändigt att färga håret igen den 7: e och 14: e dagen efter det första färgarbetet. Detta kan avsluta cyklerna, men det skulle också skada ditt hår.

Hårfärg ska ALDRIG användas på barn

barn är mer benägna att få löss än vuxna. Hårfärg bör dock aldrig användas på ett barn. Förutom andra potentiella riskfaktorer har ett barn omogent hår och är mycket mer mottagligt för skador från hårfärg och blekmedel.

hårfärgningsmedel kan orsaka allergiska reaktioner

hårfärgningsmedel kan, när som helst och på någon person, orsaka en allergisk reaktion och alltid kräva patch test. Men om du har löss är det troligt att du har skrapat på huvudet, brutit huden och eventuellt orsakat en infektion. Detta innebär att även om du har klarat lapptestet kan kemikalierna i Hårfärg irritera din infekterade och trasiga hud och orsaka en allergisk reaktion,

att använda hårfärg för att döda löss kan vara dyrt

du måste göra det själv, och det kan ta timmar och stora pengar att fixa ett dåligt gör-det-själv-Hårfärg. I många stater är det olagligt för en frisör att utföra några salongtjänster på en beskyddare som har huvudlöss eller nits.

att dö ditt hår kommer att förändra ditt hår

om du älskar ditt hårs naturliga färg och konsistens, varför chans att röra upp det med ett hårfärg för lössangrepp? Det kan ta månader av hårskärning innan hårfärgen är borta och ditt hår är tillbaka till det normala.

Vad Ska Du Göra?

även om hårfärg kan fungera som en kortsiktig lösning finns det bättre alternativ. Dessa inkluderar giftfria schampon eller hemmetoder som inte skadar ditt hår men kommer att befria dig från de irriterande parasiterna. Om du bestämmer dig för att prova Hårfärg, Håll koll på håret under de följande 10 till 15 dagarna för att se till att angreppet inte börjar återkomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.