Cool Cat Teacher Blog

Klassrumshantering kan vara en utmaning. I det här inlägget delar jag tjugotvå av mina bästa tips och ideer som har hjälpt mig att ha ett fantastiskt klassrum. Även om jag inte kommer att göra anspråk på att någonsin vara perfekt, Jag har lärt mig så mycket under de senaste sjutton åren. Om det här inlägget hjälper några av er att undvika de misstag jag lärde mig tidigt, kommer det att uppnå sitt syfte!

#1 Bygg ett partnerskap för Klassrumsledning

#1 Bygg ett partnerskap för Klassrumshantering

Klassrumshanteringstips #1: Bygg ett partnerskap med dina elever

det är sant att du måste relatera innan du kan utbilda. Det är också sant att du inte alltid kan vänta tills du har det förhållandet att börja undervisa. Relationer tar tid. Så jag föredrar att undervisa med metoder som hjälper till att bygga relationer när jag undervisar.

avancemang kurser våren försäljning sker nu. De sponsrar det här inlägget, och eftersom några av deras mest populära kurser handlar om klassrumshantering, bad de mig att skapa en resurs för att hjälpa lärare med klassrumshantering.

hur man börjar läsåret genom att bygga relationer

lektionsplan: till exempel sparkar jag av året i ”Masterpiece Theatre” (namnet på mitt klassrum) genom att låta eleverna skapa ett mästerverk i Play-Doh som representerar något som är väsentligt för mästerverket i deras liv.

målet med detta” mästerverket är du ” – uppdrag är faktiskt fyrfaldigt:

  1. jag vill se till att eleverna vet hur man tar ett fotografi och har en enhet som kan göra det.
  2. jag vill att de ska logga in på skolans e-postkonto med de uppgifter de har fått.
  3. jag vill att de ska gå med i Google classroom. och
  4. jag vill att de ska vända sitt fotografi som ett uppdrag i Google Classroom.

men även om de funktionella undervisningsmålen för denna lektion är att ombord eleverna så snabbt som möjligt i programvaran och systemen de kommer att använda, är relationsundervisningsmålet att hjälpa mig att veta åtminstone en sak de älskar.

jag kopierade den här tanken från en tidigare student av mig som senare lärde min son. För flera år sedan på skolans första dag kom han hem upphetsad över den här läraren. De andra hade täckt regler och förväntningar men bara Fru Elizabeth hade antänt och upphetsat honom. När jag frågade vad hon hade gjort, beskrev han hur hon fick dem att dra sin personliga tätning som skulle innehålla några av de saker de älskar. Just då, han älskade Minecraft, och han sa till mig, ”Jag gillar fru Elizabeth eftersom hon gillar Minecraft och är intresserad av vad jag gör med det.”

de bästa lektionerna jag undervisar täcker inte bara undervisningsmål utan uppfyller relationsmål mellan mig och mina elever när vi skapar ett partnerskap i lärande.

#2 Klassrumsprocedurer och arbetsflöde

#2 Klassrumsprocedurer och arbetsflöde

Klassrumshanteringstips #2:

Harry och Rosemary Wong ’ s the First Days of School book hjälpte mig med arbetsflödet så mycket! Till exempel delar jag nu tydligt hur vi går in och lämnar rummet. Som ett resultat är mitt klassrum friskare och flyter bättre i början och slutet av klassen.

 första dagen arbetsflöde

första dagen arbetsflöde

ett diagram som jag visar som förklarar arbetsflödet i en av mina klasser. Jag arbetar för att stärka pappersarbetet så att vi kan fokusera på lärande.

dessutom, som framgår av diagrammet nedan, delar jag hur ett professionellt skrivbord ser ut i vårt rum.

 professional desk-classroom management

professional desk - classroom management

att hjälpa eleverna att skapa vanor för ett professionellt skrivbord hjälper mig att förstärka hur vi håller rummet snyggt och professionellt utseende.

jag delar också hur pappersarbete eller uppdrag flyter både i fysiska och online klassrum. Denna teknik för att vara super tydlig och mycket konsekvent på arbetsflödet hjälper klassrummet funktionen helt enkelt. Eleverna har bara en viss förmåga att lära sig nya, komplexa saker, så arbetsflödet måste vara super enkelt och kristallklart i deras sinnen och i hur vi faktiskt gör saker. Här är till exempel pappersarbetet i det fysiska klassrummet.

 pappersflöde i det fysiska klassrummet

pappersflöde i det fysiska klassrummet

det fysiska klassrummet har ett pappersarbetsflöde. (Online klassrummet gör det också – inte avbildat här.)

om det här ämnet intresserar dig, kolla in klassens effektiva Klassrumshantering för det 21: a århundradet från Avanceringskurser.

Använd verktyg som främjar enkel ansvarighet och formativ Feedback

som lärare behöver vi ständig feedback om var elevernas lärande är och inte händer. Detta gör att vi kan anpassa vår undervisning. Jag har ofta sett beteendeproblem uppstå när eleverna kämpar och bara önskar att lektionen var över. När kämpande studenter som inte brukar agera börjar göra det, ser jag det som min cue för att kontrollera om de har lärt sig och spenderar mer tid med den studenten.

så jag har börjat bero på några verktyg som ger mig feedback i olika scenarier.

presentationer i klassen

när jag presenterar gillar jag att använda Nearpod. Nearpod låter eleverna logga in på den enhet de själva väljer. Jag kan se om de deltar, ställa frågor och få feedback när jag undervisar. Senare kan jag gå tillbaka för att titta på engagemang och omforma lektionen baserat på var eleverna hade problem.

detta tillvägagångssätt är så mycket bättre än traditionella PowerPoint-eller Prezi-presentationer eftersom jag får korrekt feedback om vad eleverna verkligen förstår. Formativ bedömning är nyckeln.

fantastiska, snabba formativa bedömningsverktyg är en användbar artikel som jag skrev för Edutopia. Se också bättre undervisning och lärande med formativ bedömning från avancemang kurser.

videobaserad instruktion (Flipped eller in-Flipped Learning)

mina elever får videoinstruktion i klassen eftersom jag inte gillar att ge läxor. Vi föredrar att arbeta problem tillsammans, och jag gillar också att se att de gör jobbet. Så vi använder” in-flip ” – metoden för undervisning, vilket innebär att eleverna tittar på videon i klassen.

men under de senaste sju eller åtta åren med att använda in-flip-metoden har jag funnit att studenter kan hävda att de görs med en åtta minuters video på två minuter! Om eleverna kommer att ignorera en lärare i klassen, hur mycket lättare är det att spola framåt sin lärare?

Edpuzzle låter mig stänga hoppa. Dessutom kan jag ställa frågor i hela videon, och eleverna kan spola tillbaka för att se väsentligt innehåll som de kanske har missat, vilket hjälper dem att lyckas svara på dessa frågor. Edpuzzle lägger till formativ bedömning och visar oss procentandelen av videon som studenterna tittar på.

medan det drar in videon från Youtube, kommer jag aldrig att gå tillbaka till att bara dela YouTube-videor. Eleverna tittar inte på dem, så jag slutar göra en-mot-en-instruktioner som om jag aldrig hade skapat lektionsplanen. In-flip var mycket svårt innan du använde Edpuzzle. Och medan vissa elever fortfarande kommer att kämpa, låter den här metoden dig hjälpa elever som behöver det medan fler elever använder och behåller informationen.

lyssna på 5 sätt att vända ditt klassrum, läs min Edpuzzle-recension eller utvärdera att vända ditt klassrum: omdefiniera läxor och instruktioner från Avanceringskurser.

när du undervisar och hittar nya verktyg, anta klassrumshanteringsstrategier som hjälper dig att hålla eleverna ansvariga, hålla dem engagerade och anpassa lärandet för dem. Det kommer att hjälpa.

 arbeta rummet för Klassrumshantering

arbeta rummet för klassrummet

arbeta rummet

sällsynt är den person som kan köra bil från baksätet. Jag skulle inte vilja vara i bilen med dem när de gjorde det! Likaså är sällsynt läraren som kan hålla klassen framåt framsteg från sin skrivbordsstol.

när jag har elever i mitt rum ”jobbar jag i rummet” och går från skrivbord till skrivbord och pratar med och engagerar studenter. Vissa kommer inte att ställa frågor om du inte är i närheten, medan andra kommer att försöka få dig att göra så mycket för dem att de inte behöver tänka och lära sig. Att arbeta i rummet är en balans.

jag experimenterar med en liten metallenhet som låter mig höja min dator så att jag redan står och mindre sannolikt blir upptagen i betyg i Google Classroom eller svarar på e-post. När eleverna är i rummet är de mitt jobb!

när jag märker att klassrumsbeteende är ett problem är det vanligtvis när jag inte är så engagerad som jag behöver vara.

om detta ämne intresserar dig, kolla in odla en stödjande miljö: prioritera säkert lärande från avancemang kurser.

erbjuder sätt att tjäna mer än 100 poäng

medan du inte nödvändigtvis behöver ge ”bonus” – poäng, kan begåvade studenter behöva andra incitament förutom en betyg. Till exempel är en” hall of fame ” för olika projekt ett sätt att belöna student excellence och dela sitt bästa arbete från tidigare projekt.

tävlingar, extern ”bedömning” eller feedback från klassrumsgäster och möjligheter att hälsa och träffa VIP-gäster och dela sitt arbete är alla sätt att belöna excellens och uppmuntra eleverna att gå utöver rubriken.

studenter behöver saker för deras transkript som representerar en strävan efter excellens inom det område som intresserar dem. Men ibland är det så enkelt som att ge ”Paper Plate Awards” när man utvärderar studentprojekt eller delar klassarbete. Jag har upptäckt att mina elever ofta håller dessa pappersplattor när de har erkänts av sina kamrater för något utmärkt — liksom en källa till skratt och roligt när vi slutför svåra projekt.

6 aktiviteter för tidiga efterbehandlare

6 aktiviteter för tidiga efterbehandlare

ge aktiviteter för tidiga efterbehandlare

när du anpassar lärandet och låter eleverna röra sig i sin egen takt har jag vanligtvis flera studenter som slutför arbetet snabbt. Jag har två primära sätt att tillhandahålla aktiviteter för tidiga efterbehandlare.

som förstahandsval vill jag uppmuntra eleverna att arbeta med något ”coolt” där klassen behöver ett genombrott. Till exempel uppmuntrade jag några av mina åttonde klassstudenter att hitta ett 3D-modelleringsprogram. De designar ett 3D-skrivarprojekt, och klassen kommer att rösta om vad som ska skrivas ut nästa. Nu vill mina andra elever få sitt vanliga klassarbete gjort tidigt så att de kan gå med i spänningen.

som andrahandsval gillar jag att diskutera studentens personliga intressen och utforma ett speciellt passionsprojekt som studenten kan arbeta med när de slutar tidigt.

för att lära dig mer, se nå och undervisa begåvade studenter i det vanliga klassrummet som en möjlig kurs från avancemang kurser.

7 odla positivt föräldrapartnerskap

7 odla positivt föräldrapartnerskap

odla ett positivt Föräldrapartnerskap

positiva föräldraförhållanden börjar före klassens första dag.

först arbetar jag hårt på sociala medier för att dela min attityd och kärlek till de elever jag undervisar. Föräldrar observerar och märker lärare som tycker om att undervisa och ständigt lär sig. Även om det skulle vara trevligt att tro att sociala medier bara är för personligt bruk, är detta den enda kommunikationen som vissa föräldrar kan läsa från sitt barns lärare. Och medan du inte nämner specifika studenter kommer din attityd att avgöra hur människor utvärderar dig.

för det andra är den första kommunikationen med föräldrarna viktig. Kommunicera enkelt och direkt dina förväntningar och vad som kommer att hända i ditt klassrum. När du märker något positivt om ett barn, se till att dela det med föräldrarna. Ställ in ett kommunikationsmedium, till exempel e-post eller ett meddelandesystem, och låt föräldrarna veta vad de kan förvänta sig.

slutligen, om jag har ett beteendeproblem och känner att det är nödvändigt att skicka ett barn till en administratör, ringer jag föräldern. Jag är ledsen att erkänna att jag ofta skickade studenter till kontoret under mina tidigare år av undervisning, men nu är det en sällsynthet. Jag vill ringa föräldern först för att låta dem veta vad som hände och se till att vi är på samma sida.

detta har räddat mig (och mina administratörer!) så mycket huvudvärk.

här är varför jag har funnit detta nödvändigt. Tyvärr talar många föräldrar negativt om sitt barns lärare framför barnet. Så när ett barn är upprörd eller vet att deras förälder inte bryr sig om en viss lärare — eller om barnet försöker undvika problem hemma — kommer de att gå hem (eller sms mamma och pappa) som berättar sin egen sida av historien. Medan jag önskar att föräldrar skulle inse att det finns minst två sidor, blir många omedelbart arg och leder till frontkontoret istället för att prata med mig, läraren.

att veta att det här är hur de flesta hem fungerar idag, har jag funnit det lättare att ringa föräldrar direkt för att låta dem veta att det var ett problem och vad jag gör för att förbättra beteendet. Även om det inte alltid fungerar och det har varit gånger min rektor var inblandad, jag har funnit att föräldrarna jag arbetar med är rationella och vill göra ett bra jobb att höja sina barn. Det fungerar bara så mycket bättre när jag pratar med föräldrar som partners och meddeltagare för att hjälpa till att forma ett barns liv. Vi vill alla ha respekt-elever, föräldrar och lärare. Jag har upptäckt att mina telefonsamtal hjälper föräldrar att visa respekt jag har för dem.

jag har till och med pratat med en lärare som skulle ringa föräldern och sätta barnet i telefon för att låta dem förklara vad som hände. Även om jag inte har provat den här tanken tror jag att det kan vara till hjälp för yngre barn.

det finns många fler sätt att bygga goda relationer med dina elevers föräldrar (lyssna på den här podcasten med Mike Daugherty för att lära dig mer.) Från studentledda föräldrakonferenser till föräldrapartier finns det många sätt att bygga dessa positiva relationer med föräldrar. Se kursen om framgångsrika föräldrakonferenser från avancemang kurser

lämna kommentarer på rapportkort och lägesrapporter

mitt mest värdefulla rapportkort är från femte klass. Min lärare fru Ginger Collins tog sig tid att skriva några speciella kommentarer som var unika för mig. Inte bara ”bra jobb” eller ”bra student”, hon fångade mitt lilla femte klass själv på det rapportkortet.

jag har inte samma känsla för de rapportkort där jag just fått ett nummer. Medan jag är glad över betygen betyder dessa siffror inte så mycket för mig eftersom jag föredrar att tänka på mig själv som en person, inte ett nummer.

det är därför jag alltid arbetar hårt för att skriva personliga kommentarer på lägesrapporter och rapportkort, även när detta inte krävs. Föräldrar kommer att läsa och vårda dessa. Men om jag inte har något bra att säga, skriver jag vanligtvis ingenting. Varje kommentar ska representera det barnet och vara sanningen. Barn kommer inte att lita på dig om du ljuger. Inte heller föräldrar.

Detta är en del av klassrumsledningen eftersom det hjälper föräldrar och elever att se att jag ser varje barn inte som ett nummer utan som ett dyrbart mästerverk (en annan anledning till att mitt klassrum heter Masterpiece Theatre).

Bygg partnerskap med kollegor; diskutera beteendeproblem med andra lärare

när jag kämpar med en student tycker jag att det är bäst att gå av ön och få kontakt med andra lärare och administratörer. Det här är inte en Överlevnadstävling mellan mig och mina elever. Vi behöver inte rösta någon utanför ön, och det är inte ett” dem eller jag ” scenario. Vi måste samarbeta fredligt och lära oss tillsammans.

viktigast av allt kan det finnas ett problem i barnets liv som är en bakomliggande orsak till beteendet. Om det är lämpligt och om jag kan relatera till barnet i den frågan, kan den förståelsen hjälpa till att förbättra beteendet.

men när ett beteendeproblem händer i flera klasser, har den andra läraren ibland inte meddelat administratörer. Ibland har dock den andra läraren märkt beteendet och har bestämt en lösning eller orsak som jag kan genomföra och dra nytta av!

se till att disciplinen är återställande för ditt förhållande

en student hoppade över min klass. Jag fångade dem och vi var tvungna att hantera situationen. Men vi var också tvungna att bygga upp förtroendet mellan oss. Studenten var tvungen att hjälpa mig att förstå varför de hoppade över, och vi behövde gå vidare.

även om det tar tid att återuppbygga förtroende, måste det finnas en väg till restaurering. Så när disciplin frågor hända, beroende på händelsen, jag arbetar hårt för att lägga ut en väg mot återuppbygga förtroende och återställa relationen. Om jag inser att det inte fanns något förhållande att återställa, arbetar jag för att bygga en.

lyssna på återställande rättvisa och konsekvenser som faktiskt förbättrar beteendet, eller se kursen positiva beteendeinterventioner och stöd för framgångsrika klassrum från avancemang kurser.

var förlovad när oväntade problem uppstår

när eleverna missköter sig, tänk två gånger och engagera sig med dem.

vändpunkten i min egen resa till framgångsrik klassrumsledning hände för ungefär 14 år sedan när jag inte gav en student vad hon förtjänade. Den dagen började vi lektionen och jag gav uppdraget. En student som aldrig hade gett mig ett problem utbrast en rad svordomar på mig. Jag blev chockad, men när jag började ta henne till kontoret, något fick mig att pausa. Hon hade aldrig uppfört sig så förut. Så istället tog jag henne till en privat plats utanför min klassrumsdörr.

jag tittade på henne och sa något som: ”jag vet inte vem det var som sa det i mitt klassrum just nu, men det är inte <namnet borttaget> Jag vet. Vad gjorde du med den vanliga< hame bort > som kommer till mitt klassrum varje dag och får arbeta och har aldrig gett mig någon respektlöshet? Hjälp mig att förstå vad som händer och vad som hände med henne.”

omedelbart började hon gråta och berättade för mig att hennes föräldrar skulle skilja sig. Hon hade just fått reda på den morgonen! Hon var arg och behövde någon att prata med, och hon var glad att jag frågade. Efter att vi tog en stund, jag skickade henne till badrummet för att få sig tillbaka tillsammans.

jag sa till henne att det var sällsynt för mig att låta sådana saker glida, men att om hennes vanliga jag skulle fortsätta att komma till klassen, då skulle vi gå vidare. Men om hon upprepade den typen av beteende skulle det vara dubbelt straff.

nåd och kärlek byggde vårt förhållande till ett säkert, uppmuntrande utrymme. Medan jag minns att hon inte gjorde mycket för mig den dagen (förståeligt) fortsatte hon att vara en mycket stark student i min klass, och vi hade ett bra förhållande och mentorskap. Och det var allt för att jag brydde mig och backade upp när chockerande beteende hände.

detta har hänt så många gånger i min 17-åriga lärarkarriär. Jag är så glad att jag pausade den dagen.

sök råd

#12 Seek Advice #13 Film Yourself Teaching #14 lär dig av Klassrumshanteringsexperternär jag har kämpat i min lärarkarriär har jag sökt ”proffsen.”Kanske har en lärare, som jag sa tidigare, haft framgång med en viss student. Eller kanske är läraren bara fantastisk på vad de gör och jag kan vända mig till dem. En gång bad jag till och med en lärare att komma in och observera min klass för att hjälpa mig att förstå. En platsbyte med en student gjorde hela skillnaden!

jag söker inte den typ av lärare som vet att de är fantastiska och vill se bättre ut än alla andra lärare. Istället letar jag efter den typ som älskar både elever och lärare. De är där ute och de kan förändra ditt liv. Jag vill också vara en sådan lärare.

Film själv undervisning

det har varit gånger jag var min egen konsult. När jag har ett problem, skulle jag hellre upptäcka det än att någon annan hittar det. Så det hjälper att ställa in en kamera eller telefon på ett stativ för att filma klassen och titta på mig själv senare. Medan du tittar på dig själv kan det kännas smärtsamt, det är också bra.

lär dig av Klassrumshanteringsexperter

böcker som Fred Jones Tools for Teaching och de första dagarna i skolan (nämnts tidigare) hjälpte mig att starta framåt ljusår i min klassrumshanteringsförmåga.

ta med dina personliga passioner till klassrummet (och låt dina elever ta med sig sina)

15. Ta med dina personliga passioner till klassrummet (och låt dina elever ta med sig) som domare för Global Teacher Prize från Varkey Foundation är jag förvånad varje år att notera att de bästa lärarna i världen tar med sig sina egna passioner och spänning till klassrummet. Det slog mig verkligen 2017 när jag märkte Raymond Chambers, som dansar i sitt klassrum. Sedan började jag tänka på de många lärare jag har intervjuat på mina olika podcasts sedan 2014. Zombies, Jazz, feer, Super Mario och nästan allt som lärare älskar används för att undervisa.För mig tar mina PLN och sociala nätverk experter och andra klassrum i framkant av lärandet.

att ha intressen är en del av att vara intressant. Nu säger jag inte att du drone på en on om din samling dronor — om du inte kan knyta den delen av dig till en lektion. Men när du delar dina intressen kommer din passion igenom, och det kan göra eleverna mer benägna att dela sina egna passioner med dig.

varje elev ska ha en anledning att vilja komma till skolan. Vill du inte att det ska vara din klass?

jag uppmuntrar dig att ta reda på vad andra lärare gör, inklusive Lindsey Danhoff med passionsprojekt i dagis och första klass, Hur man släpper ut geni hos barn och lärare, eller lär dig om de 7 strategier Jag använder när eleverna gör appar (eller gör något Geniprojekt.) Du kanske till och med vill ta ett socialt entreprenörskap och odla ungdomsaktivister och förändringsagenter i klassrummet.

Fight Monotony

en frustrerad IT-chef berättade en gång för mig att hon skulle lära en ny app eller ett verktyg varje månad och då skulle alla börja använda den. Hon var så frustrerad eftersom efter den andra veckan av den ”nya” verktyg, den nya var slitna och barnen klagade över att vara uttråkad. Detta är en stor anledning till att jag förespråkar ” innovation som en sköldpadda.”

i detta tillvägagångssätt uppmuntrar vi lärare att hitta ett unikt verktyg som hjälper dem att undervisa. Sedan delar de det med andra lärare.

lärare kan också förnya sig genom att låta eleverna hitta verktyg och ta dem till klassen. Jag älskar också Iron Chef-modellen eller Quizziz-metoderna för att använda kooperativ eller jigsaw-lärande för att hjälpa barnen att engagera sig när de lär sig. Ibland letar jag avsiktligt efter tristess och arbete för att vara överraskande.

Ställ förväntningar

tidigt i min lärarkarriär skulle jag bjuda in beteendeproblem helt enkelt genom att ställa förväntningar på fel sätt. När jag introducerade en enhet brukade jag säga, ”det här kommer att bli kul” eller ”du kommer att älska det här.”

fel. När barnen inte tyckte att det var kul eller inte älskade det, använde de det som en ursäkt för att agera. Nu om jag har eleverna säga något om en svår uppgift, jag arbetar hårt för att ställa förväntningar på min klass och för livet. Observera att min klass ofta är kul och vi skrattar mycket. Men jag är inte här för att underhålla dem, Jag är här för att undervisa. Om vi underhåller eller roar oss själva genom att lära oss, desto bättre.

naturligtvis blir vi alla uttråkade i livet ibland. Vissa saker är svåra. Ingen av oss kommer att älska allt. Men någon kommer att älska något om de flesta någon lektion. Det är så livet fungerar.

vad du än älskar eller inte älskar i klassrummet, gör ditt bästa och fortsätt uppgiften med excellens. När man kommer upp mot en svår uppgift och lär sig att fortsätta och hitta glädje i resan, är det övning för att glatt möta svårigheter senare i livet.

där! Jag har just gett dig några av de förväntningar som jag satt för studenter. Jag ställer också förväntningar på att vi kommer att vara ”världsklass och Gud hedra” i mitt klassrum. Det beror på att en person kan vara en världsklass lögnare, spelare eller något annat som inte nödvändigtvis är hedervärdigt. Världsklass definieras av vad du gör, inte om du gör det bra eller inte.

förväntningstal som du ger dina elever blir en del av din klassrumskultur. Om de kan förstå varför du gör vad du gör och varför du leder dem på ett visst sätt, kommer de att bli bättre deltagare i inlärningsresan.

relatera klassarbete till verkligt arbete

när en student bestämmer om de ska ”ställa ut” ett visst ämne, börjar de vanligtvis med, ”hur ska jag använda detta i verkligheten?”Det här är en ärlig och rättvis fråga och en som förtjänar ett ärligt och rättvist svar.

Ja, Vi måste relatera innan vi utbildar — som person.

men när vi relaterar ett ämne till det verkliga livet förbättrar vi vår förmåga att utbilda alla våra studenter. Inse det, vissa elever motiveras av betyg. Andra-ofta de som ser sig själva som realister — ser skolan som bara en vägg som de måste komma runt på väg till det verkliga livet. När du visar dem att utbildning är bensin för att avfyra sin motor och hjälpa dem att bli turboladdade i Livets lopp, är de mer benägna att ta itu med ditt ämne med rev.

Läs gör det räkna: Verkliga matematiska problem eller kursen lägga relevans för undervisning i matematik.

ha kul och skratta

en dag i klassrummet utan ett gott magskratt är en missad möjlighet. Medan humor är något som du måste använda noggrant (skämt som gör narr av individer, grupper eller personer med funktionshinder är bara inte roliga), kan humor göra skillnad i ditt klassrum.

jag tycker att skratta åt mig själv frigör oss för att bli mer kreativa. Ibland lägger jag till humor i frågesportfrågorna som ingår i mina klasspresentationer eller visar memes i presentationen. Jag laddar också roliga memes i deras Quizziz-däck med frågor. När jag hittar något roligt eller har något roligt hända, Jag ska berätta dessa historier. Jag gillar också att berätta roliga historier och uppmuntra eleverna att göra det också eftersom berättande är en viktig del av de digitala filmklasserna som jag undervisar.

vi använder humor för att sprida svåra situationer. Till exempel, Jag hade en tuff dag i digital film och var lite cranky på en filmuppsättning. Nästa dag, jag var tvungen att be om ursäkt men frågade, ”när någon är cranky eller noga, vad kan vi göra för att hjälpa situationen att förbättra?”

en av mina elever sa att han skulle vara tillbaka och återvände med en minnesskumrosa enhörning. Han sa, ” Vi kan bara ge detta till personen, och de kan pressa det tills de mår bättre.”

och en annan student tillade: ”Ja, det kan vara vår unicorn of unity.”

vi skrattade roligt. Nu, när någon har en utmanande dag, kommer de in i rummet och ber om enhörningen, och vi skrattar alla. Eller om en person är lite av en utmaning på en filminspelning, kan en annan student erbjuda sig att hämta det. Denna lilla dumma squishy Enhörning har lagt till ett element av skratt till vad som kan bli spända och utmanande situationer.

20 håll dig i linje med studentens humör

20 bo i samklang med elev stämningar

bo i samklang med elev stämningar

varje dag när eleverna kommer in i klassrummet, jag talar till var och en med hjälp av deras namn. Jag tar också upp den tomma stolen och frågar om studenter som är frånvarande. Jag ber eleverna att meddela varandra och låta personen som är ute veta att jag saknade honom/henne och att jag hoppas att han/hon är OK.

jag är så glad att jag gör det här. Jag hade en klass på en dag, och jag kunde känna stress men de sa inte vad som var fel, så vi började och jag hälsade varje elev. När jag frågade om en tom stol, en blek, skälvande student utbrast, ” hon hade ett vrak på väg till skolan och hon är på väg till sjukhuset! De berättade bara för oss och skickade oss till din klass”

så vi stannade ett ögonblick och pratade om det. Sedan ändrade jag den grafiska designlektionen för att ge eleverna möjlighet att göra kort till sin vän. Andra behövde bara ett ögonblick för att dekomprimera. Jag var så mycket närmare denna klass och situationen på grund av att hålla sig i linje med deras humör. Att ansluta till varje elev och fråga hur de gör är en av mina mest oumbärliga tekniker för klassrumshantering.

Läs tomma stolar Materia och kolla in strategier för att ta itu med Student ångest.

var särskilt uppmärksam på dem som kämpar

var uppmärksam på dem som kämpar vissa elever kämpar verkligen, särskilt de som lär sig annorlunda. (Observera att jag avskyr termen ”inlärningssvårigheter” och väljer ”inlärningsskillnader” som det sätt jag diskuterar hur barn lär sig. Min mentor Grace Adkins, en pionjär i att hjälpa barn med särskilda behov, lärde mig detta och har borrat det i mitt ordförråd.)

när jag märker studenter som kämpar, arbetar jag för att exponera dem för en mängd olika program, verktyg, självregleringstekniker och taktik för att hjälpa dem att lära sig och förbättra. Ibland är beteende en signal för mig att de behöver ta en promenad eller köra ett ärende. När jag lär mig om mina elever börjar jag känna igen beteende innan det blir ett problem. Till exempel har jag en pojke som står upp plötsligt när han når sin gräns. Om jag skickar honom för att få en drink vatten (bara en eller två gånger i veckan), återvänder han och är redo att gå.

som mamma till tre, inklusive två som lär sig annorlunda, uppskattar jag de lärare som lär sig att ”läsa” barn som kämpar och inte trycker på dem när de behöver ett ögonblick för att släppa ånga.

kolla in kursen som stöder studenter med inlärningssvårigheter i det inkluderande klassrummet.

var alltid öppen för att lära dig något nytt

22 lär dig något nytt nyligen lyssnade jag på ett avsnitt av Harvard Business Review Podcast som heter ”Undvik Expertisfällan.”I showen delade forskaren Sydney Finkelstein fällorna att vara kunnig, inklusive att tänka att du vet allt och inte längre är nyfiken, och att du också tänker att expertis inom ett område betyder att du vet allt om ett annat område.

enligt min erfarenhet har jag hittat ”know-it-alls” att kämpa med antingen sina elever eller kollegor eller ibland båda. Tyvärr, jag har fallit i denna fälla innan bara för att få mina elever beter sig på ett sådant sätt att ödmjuka mig till min kärna.

”eftersom jag sa det” är inte en klassrumshanteringsstrategi som har fungerat mycket bra för mig tidigare. Även om det finns en plats för auktoritet, det finns en plats för att vara ödmjuk och öppen för att lära sig nya saker.

och där lämnar jag dig med klassrumsledning.

Klassrumsledning är en värdefull färdighet för lärare utan vilken det är svårt att undervisa. Klassrumshantering kan vara den heliga Graalen som förvandlar allas klassrumsupplevelse – dina elevers och din egen-från en av förvirring och frustration till en av glädje och spänning i kombination med utmärkt innehållskunskap och passion.

du kan göra det! Och jag hoppas att jag har gett dig några ideer att komma dit.

avslöjande av Materialanslutning: Detta är ett ”sponsrat blogginlägg.”Företaget som sponsrade det kompenserade mig via kontant betalning, gåva eller något annat av värde för att inkludera en hänvisning till deras produkt. Oavsett, Jag rekommenderar bara produkter eller tjänster som jag tror kommer att vara bra för mina läsare och är från företag som jag kan rekommendera. Jag avslöjar detta i enlighet med Federal Trade Commission 16 CFR, del 255: ”guider om användning av godkännanden och vittnesmål i reklam.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.