7 Oaxacan food recipes: las consentidas de m Cigarrxico

dessa dagar finns det många skäl att vara stolta över mexikansk mat, eftersom vår läckra tlayuda utsågs till den bästa maträtten i Latinamerika och naturligtvis förtjänar Oaxacan mat en värdig hyllning och allt vårt erkännande.

det är därför vi delar de 7 Oaxacan matrecept som är samtycke från Mexiko och som du måste försöka, och naturligtvis förbereda!

låt smakerna av Oaxaca i ditt kök och förbereda dessa delikatesser.

te interesa: 7 mexikanska cocktails med tequila och mezcal

Oaxacan mat: gåva från Mexiko till världen

utan tvekan är Mexiko ett land som kännetecknas av sin gastronomi, och var och en av dess stater har läckra och originella rätter. Idag är det dags att prata om Oaxacan mat, glädje av dess invånare, nationella och utländska turister.

Oaxacas kök är världsberömt för sin mångfald och exotiska smaker. Deras rätter är mycket detaljerade och uppskattade för att de anses vara hantverksmässiga.

en av dem är mol. Bara i Oaxaca finns det 9 olika typer av mol: negro, amarillo, coloradito, almendrado, verde, rojo, manchamanteles och chichilo negro (kände du dem alla redan?)

vi kunde bara prata långa timmar om denna maträtt, dess beredning och ingredienserna som den är beredd med: choklad, tomat, pumpa och chili, för att nämna de viktigaste.

precis som många rätter av mexikansk mat är av pre-spanskt och även spanskt arv, har Oaxacan mat också ingredienser som läggs till de befintliga rätterna. Till exempel kryddorna från Europa och som ger mullvaden en mycket speciell smak.

de pre-spansktalande rötterna av Oaxacan-mat kan ses i typiska ingredienser som chapuliner, närvarande i deras tacos, tlayudas och även i esquites. Även majs, bas av många traditionella recept och, naturligtvis, den utsökta mezcal.

kök oaxacan

kök Oaxacan
Getty Images

missa inte: ger hälsosam: röntgenbild till dryckerna med alkohol

nyfikenheter om Oaxaca så att du kan njuta av mer av maten

 • dess namn kommer från nahuatl-ordet huaxyacac”, ett ord som består av huax, som hänvisar till huaje, en växt som är vanlig i dalar, och Yaca, det betyder näsa, plus c, som hänvisar till plats. Det översätts som”i näsan av huajes”.
 • det har inte alltid kallats det. Dess namn har ändrats genom historien: Villa De Guaxaca, Villa Segura de la Frontera och Antequera.
 • Oaxaca grundades 1486, under ledning av åttonde tlatoani, Ahuizotl.
 • en av de platser du måste besöka är Santo Domingos tempel. På denna plats vilade resterna av Vicente Guerrero tills de överfördes till Självständighetskolonnen.
 • skyddshelgon för Oaxaca är Virgen de la Soledad, som de gör stora festivaler på sin tid, tillsammans med de typiska kalendrarna, ma brasilianitas och romer.
 • den berömda Mercardo Benito ju Aucorirez kallades tidigare för Porfirio d Oc! (båda presidenterna föddes i detta tillstånd.)
 • den typiska drycken är av uppenbara skäl mezcal. Och ja, de dricker det med kaffe, om du undrade.

Upptäck: 5 latinamerikanska rätter du måste veta

Oaxacan matrecept

Se recept:

 • tacos de chapulines

  vi ger dig ett pre-spanskt recept ursprungligen från delstaten Oaxaca: tacos de chapulines. Lär dig hur du förbereder dem.

 • Tamarindcocktail med mol och mezcal

   Tamarindcocktail med mol och mezcal

  vill du veta hur Mexiko smakar i en drink? Då måste du prova denna fantastiska tamarindcocktail med mole och mezcal.

 • Tlayuda con chapulines

   tlayuda de chapulines

  mexikansk gastronomi kan vara väldigt nyfiken, vi inbjuder dig att förbereda en utsökt tlayuda med chapulines och prova en ny smak. Vad är de? Kapulinerna är insekter som tillhör…

 • Oaxacan tamal De mole

  Oaxacan tamal De mole

  vi vet att du inte kan motstå en traditionell mexikansk maträtt och det är därför vi hjälper dig att förbereda en äkta Oaxacan tamal De mole. Läs vidare och upptäck receptet. Nyfikenhet…

 • kryddig varm choklad

  chocolate-caliente-especiado

  kryddig varm choklad är en av de mest fantastiska drycker du bör lära dig att göra hemma. På så sätt varje dag när som helst kan du smaka på det. Med vem…

 • Chicken manchamanteles

  Pollo-manchamanteles

  om din mor-in-law besöker hem, laga en läcker kyckling manchamanteles. Det är utsökt och du kommer säkert att fängsla alla med den här menyn. Bo i Cocina f Brasilicil och lära känna…

 • Pigghaj vitling

  ¡Dogfish whiting är oemotståndlig! För att du ska kunna njuta av dem till fullo lär vi dig hur du förbereder dem i ditt eget hem för hela din familj. I denna fastan inbjuder vi dig till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.