5 typiska rätter av Veracruz

”Veracruz, rinconcito där havsvågorna gör sitt bo”, var som Agust Kambodn Lara-mexikansk kompositör-sa, att det var detta tillstånd i den mexikanska republiken; hem för jarochos sones och första befolkning där de spanska conquistadorerna bosatte sig i Mexiko. Det grundades den 22 December 1823 och dess kök kombinerar fiske och inhemska traditioner med typiska växter på platsen. Här lämnar vi dig en topp av Veracruz-rätter för att få munnen att vattna.

Huachinango a la veracruzana

Detta är en av de mest representativa rätterna av Veracruz, består av en fisk tillagad och serveras med en sås till veracruzana; som regelbundet består av tomat, oliver, lök, lagerblad, vitlök, oregano och persilja. Även om denna salsa inte bara används i denna maträtt, eftersom det finns flera rätter som tillagas med den, till exempel ägg till veracruzana.

Arroz a la tumbada

en specialitet i Sotavento-regionen är en gryta av rött eller grönt ris, soppig; beredd med olika skaldjur som räkor, bläckfisk, musslor, ostron, krabba, musslor eller bläckfisk. Den är färgad med tomat och serveras traditionellt i grytor eller djupa rätter. Det åtföljs av tortillor och svarta bönor.

krabba Fritters

i Veracruz finns typiska preparat, som endast görs under julsäsongen, bland dem kan vi hitta dessa fritters som är beredda med kokt krabba kött, smör, socker, malt bolillo, ägg, salt och peppar. Fyllningen är täckt med deg fritters och stekt i olja; ibland krabba, ersätts av räkor.

Molotes

från nahuatl moloctic är det ett mellanmål av färsk majsdeg, mycket lik en stekt quesadilla. I Xalapa fylls de med potatis och ost; och åtföljd av en sås. I norra Veracruz är de beredda fyllda med chorizo och med degen blandad med ancho chile; i Huatusco fylls de med sardin eller malet kött med potatis och åtföljs med tomatsås och riven kål.

Tripe

det finns flera typer av tripe, men i Veracruz kallas det uppsättningen mage, tarm, bofe och lever; det grillas och bereds med buljong. Efter region finns skillnader; som i området Los Tuxtlas, där den är beredd med acuyo blad. I Veracruz är den också beredd med mol amarillo, där den kokas i buljongen med Aguacatillo-blad, rostad och malt torr chile och majsdeg som förtjockningsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.