4 sätt att släta huden i Lightroom

borstverktyget är ett av de mest kraftfulla verktygen i Lightroom.

idag ska jag visa dig fyra sätt att släta huden.

min son har gått med på att låta oss använda hans bild. Jag tycker att det är väldigt bra att se resultaten på en tonårspojke eftersom naturliga resultat är så viktiga för dem.

jag tog inte bort några fläckar innan jag tillsatte hudutjämningen. Resultaten blir mer effektiva med lite användning av healing brush, men jag ville visa de ärliga effekterna av hudutjämningskombinationerna, utan tillsats av kloning eller läkning.

flödet var cirka 50% på borsten för denna demonstration. Att öka flödet ökar effekterna, men kommer också att resultera i ett mer falskt utseende. Arbeta med ett medelflöde och bygg upp effekten där det behövs för det mest naturliga utseendet.

****alla dessa bilder är sooc och har ingen ytterligare redigering tillämpas.****

oredigerad bild:

4 sätt att släta huden i lightroom av Caroline Jensen

detta är det område som maskerades för denna demonstration (50% flöde ,100% fjäder, 100% densitet):

4 sätt att släta huden i lightroom av Caroline Jensen

före bild av det maskerade området (zoomat in till 100%):

4 sätt att släta huden i lightroom av Caroline Jensen

Metod #1: negativ klarhet

här sänkte jag reglaget brush clarity till -100. Detta kan ofta resultera i konstiga haloing runt områden av kontrast, såsom näsa och mun. Det här är bäst på ansikten som är små i ramen, till exempel gruppfoton. Det kan också sänka exponeringen något. Kompensera för denna mörkare genom att öka exponeringen något, om det behövs. Det kan också resultera i färgskift, så håll utkik efter egensinniga toner.

4 sätt att släta huden i lightroom av Caroline Jensen

Metod #2: mild hudutjämning

det här alternativet sänker borsten till -63 klarhet och ökar brusreduceringsreglaget till +80. Detta resulterar i ett mjukare utseende. Det är inte lika aggressivt med alternativet negativ klarhet, men det är också mer naturligt att leta efter små rynkor och större porer. Detta är ett bra alternativ för allmän utjämning.

4 sätt att släta huden i lightroom av Caroline Jensen

Metod #3: måttlig hudutjämning

det här alternativet fungerar för att släta huden genom att sänka kontrasten mellan toner. De klarhet och brusreducering reglagen dras tillbaka mot centrum från den senaste versionen, och en tung dos av negativ kontrast tillsätts i mixen. Detta alternativ kommer att lätta huden lite. Använd exponeringsreglaget för att kompensera om huden blir för ljus. Denna metod försöker inte täcka eller dölja brister, utan hjälper istället till att sänka kontrasten mellan skuggskillnaderna på huden. Detta resulterar i ett mycket naturligt utseende med riktig hudstruktur. Det är underbart för rynkor eftersom det minimerar skuggorna. Du kan också lägga till i skuggreglaget. Detta kommer dock att lysa upp huden ännu mer, så planera att justera med exponeringsreglaget om det behövs.

den här metoden fungerar inte bra på kraftigt skuggade ansikten. Använd en metod utan kontrastjustering på porträtt i split eller Rembrandt belysning. Du kan också skapa olika masker för olika områden i ansiktet om du vill anpassa den negativa kontrasteffekten.

borstinställningarna för det här alternativet:

  • -45 klarhet
  • + 31 brusreducering
  • -81 kontrast
  • valfritt: skjut skjutreglaget skuggor åt höger för att driva denna effekt längre (visas inte)

4 sätt att släta huden i lightroom av Caroline Jensen

Metod # 4: Ultimate hudutjämning

det här alternativet är det mest dramatiska. Det lägger till en stor dos av negativ skärpa. Denna metod resulterar i ett plastiskt utseende som kanske eller inte passar ditt ämne. Denna metod används bäst för stiliserade bilder där förlust av hudstruktur inte är ett problem. Kombinera denna metod med läkningsborsten för ett mycket smidigt utseende. Se upp för områden med hög kontrast (mun, ögon etc.) och var försiktig med att använda en mjuk borste när du målar runt dessa områden för att minimera en drastisk övergång.

penselinställningar:

  • -75 kontrast
  • -67 klarhet
  • -63 skärpa
  • + 82 brus

4 sätt att släta huden i lightroom av Caroline Jensen

och där har du 4 enkla sätt att släta huden i Lightroom!

  • Clickin Moms online foto forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.