12 saker Jag önskar att jag visste innan jag blev bröllopsfotograf

1. Du får faktiskt inte spendera så mycket tid på att skjuta. Det största missförståndet i denna karriär är att du får resa, ta bilder och göra $5000 ett bröllop för att bara göra det. I verkligheten utgör skytte bara 15 procent av min tid. Att driva ett företag är mycket mer konsumtivt och mindre glamoröst: redigering, redovisning, skatter, förpackningar, e-post, nätverk, webbhantering etc. Jag älskar allt, men det finns mycket mer än att bara ”ta bilder.”

2. Det är viktigt att göra din stil tydlig för dina kunder i början. Jag träffar varje par, antingen personligen eller via Skype eller FaceTime innan jag tar på deras bröllop. Jag känner att jag kan leverera de bästa, mest kreativa bilderna om vi alla är på samma sida estetiskt. Vissa människor älskar att poserade saker, och det är bara inte vad jag gör. Jag har ett foto på min sida av en brud med en lama som försökte äta sina blommor. Hennes mun var agape! Jag har fått vissa människor att säga, ” Jag skulle aldrig vilja anställa någon som sköt det.”Men det var ett riktigt ögonblick, och jag älskar det! Jag har träffat par som hade olika förväntningar, och jag hänvisade dem gärna till andra fotografer som skulle vara en bättre matchning. Ett par jag träffade förra året planerade ett bröllop som skulle äga rum helt på natten. Jag visste att jag inte kunde leverera mitt bästa arbete eftersom artificiellt upplysta porträtt inte är min stil.

bröllopsfotograf

Megan Gielow

3. Detta jobb är förvånansvärt fysiskt. Alla i branschen kallar dagen efter en händelse ”bröllopet baksmälla,” och det är inte för att du hade någon alkohol — det är för att du är så ömmande. Jag har aldrig vägt min utrustning på en skala, men jag förmodligen bär minst 15 till 20 pounds av linser, minneskort, batterier, etc. i min kameraväska. Under de åtta eller 10 timmarna på bröllopsdagen kartar jag omkring 10 till 12 pund med två kamerakroppar. Jag har varit tvungen att börja bära redskap i en ryggsäck. Jag är noga med att göra yoga och annan träning för att undvika dåliga knän och andra problem när jag blir äldre.

4. Ditt riktiga jobb är att tjäna paret, även om det inte är fotorelaterat. Ibland är jag Den som erbjuder att ta tag i Advil för bruden eller tråden för en rippad brudtärna klänning. Jag vet att varje fotograf kanske inte erbjuder sig att göra den typen av saker – men för mig är servering kärnan i det jag gör. Kanske låter det galet, men bilderna blir bättre när du känner att du är där inne som en del av familjen.

bröllopsfotograf

Megan Gielow

5. Det finns inga sjukdagar. Jag sköt ett bröllop när jag hade bältros. Under ett av de bröllop som finns på min hemsida nu var jag så sjuk med influensan att jag knappt kunde komma ur sängen. Men ärligt talat, jag måste läggas upp på sjukhuset för att missa ett bröllop. Jag åtagit mig att detta par månader eller år sedan, och det är den viktigaste dagen i deras liv.

6. Att hantera bröllopsgäster som kommer i vägen för ditt skott kan vara besvärligt. De kallas ”farbror Bobs” i branschen. Innan en ceremoni börjar kan jag få en bra uppfattning om vem ”farbror Bob” kommer att vara, eftersom han/hon sitter på gången med en stor iPad eller SLR. Om de lutar sig in i gången under den tidiga delen av processionen ber jag dem att flytta så att de inte förstör bilderna. Gäster lyssnar inte alltid, så jag måste bara arbeta runt dem så bra jag kan. Vid ett bröllop i New York var jag i kyrkan och fadern till rummet lutade sig framför sin son och tog bilder. Brudgummen kunde inte ens se bruden gå nerför gången! Men det är brudens far, så du kan inte säga någonting.

bröllop

Megan Gielow

7. Även efter år i branschen blir du fortfarande nervös. Jag har fortfarande svårt att sova natten innan ett bröllop. Jag har mardrömmar att jag glömde min kamera eller mitt batteri, eller att jag missade den första dansen på något sätt. Jag skakar alltid när jag tar vigselringarna för att fotograferas! Jag meddelar det när jag lämnar över ringarna eftersom jag är så lättad över att ge dessa värdefulla föremål tillbaka.

8. Du kan behöva engagera dig i alla typer av familjedynamik. Jag har haft möjlighet att skjuta bröllop över hela världen. Jag älskar att lära mig om alla olika kulturer och personlighetstyper och hur det spelar in i bröllopet. Men det kan vara stressande om, säg, brudens skilda föräldrar verkligen inte kommer överens, eller om bruden eller brudgummen inte svarar bra på stress. Jag har sett par argumentera genom hela sin porträtttid eftersom en liten detalj var avstängd vid deras mottagning. Jag är tacksam för min psykologi grad eftersom en stor del av det här jobbet är att analysera relationer och sprida spänningar. När kaos träffar försöker jag vara fredsmakaren, även om det betyder att vara den ”dåliga killen” som måste berätta för föräldrarna att vi inte har tid för 1000 familjefoton eftersom paret vill gå till deras mottagning!

engagemang

Megan Gielow

9. Resmöjligheterna är roliga, men de kan vara super stressande. Jag älskar att resa, och det är bra att ha ett jobb som tillåter mig att göra det. Men det kan vara mycket: Förra året hade jag sex bröllop i augusti ensam, och fyra av dem var out-of-state (par betalar för mitt flyg, hotell, hyrbil och ibland en per diem för mat om det behövs). Det är extremt svårt att flyga med kamerautrustning. Mina väskor inspekteras nästan alltid för hand på grund av all metall inuti, och jag har varit tvungen att försvara min rätt att fortsätta 12 000 dollar av redskap på planet istället för att kontrollera det. Jag vill aldrig riskera att bryta något redskap en dag före bröllopet.

10. Ditt arbete kommer att resonera i årtionden, vilket är en stor ära men ett stort ansvar. För mig väger tanken på att skapa foton som kommer att bli en familjs arv verkligen på mig. Å ena sidan, när jag börjar bli utbränd, kan jag komma ihåg: mitt arbete är viktigt för detta par och deras barnbarnsbarn. Det för mig tillbaka till jorden. Men å andra sidan är det en tung sak! Det kan freak dig om du bor på det för mycket. Jag försöker balansera känslan av ansvar genom att gå med flödet och dagens glädje.

bröllop

Megan Gielow

11. Det tar år att känna att du har gjort det i den här branschen. För tio år sedan var detta en helt annan bransch: bröllopsfotografer kunde tjäna mer intäkter och ta ut mer eftersom fältet var mindre konkurrenskraftigt. Jag var välsignad att komma in på bröllop kl 19, när många av mina vänner gifte sig unga med låga fotograferingsbudgetar. Jag började fotografera bröllop till rabatterat pris, och snöbollades snabbt genom mun-till-mun. Jag var tvungen att rusa: jag investerade i reklam, läste om branschen och fick vänner och kontakter i bröllopsfotografivärlden. Det tog mig fyra år innan jag kunde betrakta mig själv som en heltidsbröllopsfotograf.

12. Att se Par börja sina liv tillsammans blir aldrig gammalt. Även efter 120 bröllop känner jag mig fortfarande som att jag tittar på en romantisk film varje helg. Jag älskar att se mina par gå på att få barn, och jag gör familjefotografering också. Det är en så stor ära att fånga dessa speciella stunder i människors liv, och jag låter mig aldrig glömma det.

Megan Gielow är en bröllopsfotograf som driver MorningWild Photography, baserad i Asheville, NC

följ Julianne på Twitter.

detta innehåll skapas och underhålls av en tredje part och importeras till den här sidan för att hjälpa användare att ange sina e-postadresser. Du kanske kan hitta mer information om detta och liknande innehåll på piano.io

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.