örter och kryddor för hjärthälsa

hjärtsjukdom är en ledande dödsorsak i USA. Detta kan låta skrämmande, men du kan stärka dig själv genom att vidta åtgärder mot bättre hjärthälsa. Att hålla ditt hjärta friskt innebär att äta en hälsosam kost och få tillräckligt med motion. Även om du redan har hjärtsjukdom kan kost-och livsstilsförändringar hjälpa till att stoppa eller vända skadan.

vissa människor vänder sig till naturläkemedel för att hålla sina hjärtan friska. I tusentals år har olika populationer använt kryddor och örter för att läka vad som stör dem. Om du vill ge din hjärthälsa en boost, försök krydda din mat med dessa läckra örter och kryddor.

viktig anmärkning: vissa naturläkemedel kan störa vissa mediciner. Det är i allmänhet säkert att krydda din mat med dessa örter. Men om du funderar på att ta dem som kosttillskott är det viktigt att göra noggrann forskning och prata med din läkare innan du lägger till dem i din kost.

vad är skillnaden mellan örter och kryddor?

örter och kryddor är likartade genom att de båda kommer från växter. Men örter härrör vanligtvis från den färska delen av en växt. När det gäller kryddor kommer de vanligtvis från den torra rotdelen av växter. Både kryddor och örter kan användas för att ge mat till mat och har också hälsofördelar.

hjärt friska örter och kryddor att prova

kanel

kanel är en läcker krydda som går bra i din favorit frukost och dessert recept. Det är också populärt runt vintersemestern för sin härliga lukt.

människor har använt kanel i tusentals år, och det är älskat för sina många medicinska egenskaper. En av dessa egenskaper är dess förmåga att sänka ohälsosamma kolesterolnivåer. Det kan också sänka ditt blodtryck. Studier visar att en daglig sprinkling av kanel kan till och med bidra till att minska risken för hjärtsjukdom.

vitlök

vitlök har en stark lukt, men det kan sparka dina recept upp ett hack. Det sparkar din hjärthälsa upp ett hack också. Detta kök häftklammer kan hjälpa en mängd olika förhållanden, allt från förkylning till infektioner till högt blodtryck.

färsk vitlök kan sänka blodtrycket, sänka dåliga kolesterolnivåer och minska svullnad. Genom att göra detta kan vitlök minska risken för hjärtinfarkt eller stroke.

Cayenne

om du gillar att lägga till lite kryddig värme i din mat, har du tur. Cayennepeppar hjälper till att hålla blodet flyter väl runt kroppen. Capsaicin är en förening i cayenne som kan hjälpa till att sänka ditt blodtryck. Ökat blodflöde plus lägre blodtryck är lika med ett hälsosammare hjärta.

gurkmeja

gurkmeja är en ljusgul krydda som är en häftklammer i indisk mat. Även om du inte har vågat dig ut i denna typ av matlagning har du förmodligen hört talas om hälsofördelarna med gurkmeja. Curcumin är det som gör gurkmeja gul. Det är också det som ger kryddan några hälsofördelar.

Curcumin kan hjälpa till att sänka dåligt kolesterol, minska inflammation och hjälpa till att förhindra blodproppar. Folk svär vid de hälsosamma effekterna av gurkmeja, och det finns forskning för att säkerhetskopiera det också.

ingefära

ingefära är ett underbart tillskott till sallader, te, bakverk och asiatiska rätter. Forskning visar att äta ingefära dagligen också är till hjälp för att sänka ditt blodtryck, minska kolesterol och hålla dina blodkärl smidiga och öppna. Studier visar att äta ingefära stoppar härdningen av dessa artärer, vilket kan göra det till en effektiv ört för att förebygga och behandla hjärtsjukdomar.

koriander

koriander är en ört som används i rätter över hela världen. Populationer som innehåller mycket koriander i sina dieter skryter också med några av de lägsta hjärtsjukdomarna.

aldrig hört talas om koriander? I USA är det mer känt som koriander. Även om dessa två inte är exakt samma sak, de kommer från samma anläggning.

denna ört kan bidra till att minska några av riskfaktorerna för hjärtsjukdomar, såsom att sänka dåligt kolesterol och blodtryck. Eftersom koriander fungerar som ett diuretikum, ett ämne som spolar extra vätskor och natrium från kroppen, kan det hjälpa till att hålla blodtrycket nere.

vill du lära dig mer om din hjärthälsa? Ta vår gratis, online hjärtriskbedömning idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.