är vaselin Vegan (och Grymhetsfri)?

Vaseline erbjuder konsumenterna en rad kosmetiska produkter som bryr sig om huden, inklusive lotioner, läppbalsam, fuktgivare, garvningskrämer och en rad babyvårdsprodukter.

visste du att vaselin har funnits i 150 år och att vaselin, Vaselines huvudingrediens, är en häftklammer i medicinsk och skönhetsindustrin?

men som ett vanligt hushållsnamn, hur bra är vaselin verkligen för vår hud och planeten?

är varumärket vegan och cruelty-free? Erbjuder de veganska produkter?

visar sig, ett tydligt svar är inte så enkelt!

Vegomm-poäng: 50%

– varumärket är certifierat vegan: Nej – moderbolaget testar andra märken på djur: Nej
– moderbolaget säljer andra märken i Kina: ja

är vaselin Vegan?

Är Vaselin Vegan? Snabbt svar: Ja. Det är dock inte certifierat vegan (och det finns en fångst).

skriv ”Vegan” i vaselin UK webbplats sökfältet och det ger en ”inga resultat hittades” resultat. Denna brist på öppenhet gör det svårt för oss att förstå bakgrunden till vaselin Produktions-och företagsvärden.

faktum är att Vaseline vid skrivandet av denna artikel inte ger någon offentlig information på sin webbplats om ett veganskt sortiment eller icke-veganskt sortiment av sina tillgängliga produkter. I allmänhet innehåller Vaselinprodukter inga animaliska ingredienser eftersom det är en blandning av oljor och vax, men bristen på certifiering innebär att du måste dubbelkontrollera ingredienserna för icke-veganska tillsatser.

vi kan spara lite tid här genom att säga att vaselin mest populära produkt, den ursprungliga skyddande Jelly är vegan och fri från animaliska derivat. Faktum är att den bara innehåller vit Petrolatum USP 100%.

spottade du nästan din mandel latte när du läste Petrolatum?

ja, den viktigaste ingrediensen för Vaselinprodukter är tillverkad av fossila bränslen och petroleum har betydande negativa effekter på miljön.

så medan Vaselinprodukter kan betraktas individuellt som veganer, är de långt ifrån hållbara eller miljövänliga.

på grund av detta bojkottar många veganer varumärket helt för ett etiskt alternativ. Och det är upp till dig och dina standarder att bestämma om en produkt måste vara miljövänlig för att vara vegan.

Är Vaselin Cruelty-Free?

snabbt svar: tyvärr inte.

för närvarande, från och med 2020, har Vaseline inte en officiell Djurprovningspolicy på deras hemsida.

Unilever, vaselin moderbolag, har för närvarande följande varumärken noterade som cruelty-free: Dove, Suave, St Ives, Simple, Love Beauty & Planet och Love Home & Planet.

som vi kan se är vaselin inte listad som certifierad grymhetsfri.

lite forskning kommer att dra slutsatsen att vaselin inte testas på djur, men vaselin och Unilever kan inte betraktas som grymhetsfria. Unilever hävdar att de följer EU: s förbud mot djurförsök sedan 2004.

Vad är problemet?

medan Unilever säger att det inte testar på djur, importerar de fortfarande sina kosmetiska produkter (inklusive vaselin) till Kina. Och i Kina måste importerade kosmetiska produkter testas på djur enligt lag.

så medan Vaseline inte direkt testar på djur oberoende, gör ett visst antal av deras leverantörer och distributörer, vilket resulterar i att PETA inte kan certifiera varumärket cruelty-free.

den positiva? Unilever har krävt ett förbud mot alla djurförsök över sina varumärken år 2023 och arbetar tillsammans med PETA för att säkerställa att fler produkter är grymhetsfria inom en snar framtid.

UK Vegan och Cruelty-Free alternativ till Vaseline

den goda nyheten är att medan vaselin visar sig vara en förvirrande produkt för veganska shoppare, är många alternativa barriärkrämer och skyddande balm naturligt vegan!

Tänk kokosolja, sheasmör, jojobaolja och hampkrämer.

ord av råd: kontrollera ingredienserna för bivax. Trots att det är organiskt är det uppenbarligen inte vegan. Och det är den vanligaste icke-veganska ingrediensen att vara uppmärksam på i hudvård och läppbalsam.

här är några av våra favorit cruelty-free vaselin alternativ:

Simple swaps for Vaseline Lip Balm, by Human + Kind

denna läppbalsam är perfekt för känslig hud och kommer att hålla dina läppar mjuka och släta hela dagen. Hallondoften är subtil och kan bäras ensam eller under läppstift. Human + Kind-produkter är vegan, grymhetsfria (inga djurförsök) och fria från skadliga kemikalier, vilket betyder inga parabener, inga petrokemikalier och SLS-fria.

Vegan alternativ för vaselin Body Lotion, av Vegan Fox

Vegan Fox Body Moisturiser är 100% skuldfri, certifierad av UK Vegan Society. Denna lavendelkräm är berikad med avokadoolja, C-Vitamin, E-Vitamin och arbetar för att hålla huden mjuk. Detta innebär att de växtbaserade ingredienserna hydrerar utan tyngd och de absorberas snabbt.

Simple swaps for Vaseline Hand Cream, av Lavera

denna formel innehåller organiska ingredienser som mandelolja, sheasmör eller jojobaolja och är speciellt utformad för torr hud. 100% certifierad naturlig, denna kräm är vegan, organisk och 100% silikonfri, paraffinfri, mineraloljefri och GMO-fri. Det kan användas på händerna för att lugna och mjukna huden.

köpguide till veganska hudvårdsprodukter

nyckeln till att hitta etiska kosmetika är att leta efter certifieringar.

Vegan certifieringar

i Storbritannien, när du handlar för kosmetiska produkter som är Vegan certifierade, leta efter en grön solros Vegan Society varumärke på förpackningen.

Vegan Society-varumärket UK är ett av de mest ansedda varumärkena i världen för kosmetika och säkerställer att produkten är 100% växtbaserad.

Cruelty-free certification

när det gäller Cruelty-Free certified, leta efter en peta Cruelty-Free Trademark Bunny på förpackningen. Detta innebär att varumärket inte testar produkten på djur.

var försiktig, produkter som är emot djurförsök kan fortfarande innehålla animaliska derivat i deras ingredienslista (som bivax), så var noga med att göra lite bakgrundsforskning eller gå till en vegansk produkt för att vara säker.

ett snabbt tips: 2020, om produkten är tillgänglig i Kina, är den inte grymhetsfri. Men framsteg görs för att ändra de nuvarande kosmetiska importprovningslagarna i Kina.

slutliga tankar

är vaselin vegan och grymhetsfri? Som du kan se är det komplicerat! För veganska konsumenter är det faktum att vaselin själv inte kommer från ett djur kanske inte tillräckligt med tanke på att företaget fortfarande skickar sina produkter till Kina vilket resulterar i pågående djurförsök.

dessutom är många växtbaserade konsumenter oense med att använda en biprodukt från oljeindustrin.

så det här kan komma till personligt val.

om du befinner dig shopping för hudvårdsprodukter, uppmuntras att prova ett veganskt märke som de som föreslås i den här artikeln så att du kan vara säker på att dina kosmetika är bra för din hälsa och moder natur.

andra märken vi har granskat

Nivea

Morphe

Converse

Marmite
Monster energidrycker

dammar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.