Är Knähylsor Värda Det?

knähylsor kan bäras av olika skäl i en daglig miljö, och i den här artikeln kommer vi att lyfta fram knähylsans effektivitet i gymmet. Vi har testat några av de bästa knähylsorna på marknaden, så du kan överväga oss knähylsa aficionados. Om du är helt ny på skivstång träning och styrka sport, då kan du skrapa huvudet undrar, ”varför vissa idrottare bär knä ärmar när huk och gör sammansatta hissar?”

frågan som vanligtvis sedan följer denna första tanke är,

”är knähylsor värda det?”

i den här artikeln kommer vi att bryta ner ins och outs av knähylsor och deras huvudsyfte. Knähylsor kan 100% vara värda det, men man bör förstå varför de används. Vid slutet av dagen, knä ärmar är som andra delar av stödjande styrka utrustning och bör användas vid behov, och aldrig som en krycka.

knähylsor är värda det i gymmet om du behöver dem för gemensam värme och stöd i tunga hissar. Beroende på vilken knähylsa du använder kan de också vara användbara för att ge en lätt kompression och förtroende för hissar. Liksom med de flesta stödjande styrka utrustning, knä ärmar bör endast bäras med avsikt mot en specifik aktivitet / anpassning, och inte användas som en krycka, eller som ett medel för att enbart skapa gemensam stabilitet.

Är Knähylsor Värda Det?
foto av sportpoint /

i gymmet är knähylsor vanligtvis slitna av två huvudskäl, och dessa inkluderar:

  1. gemensam värme
  2. stöd

självklart kan man ha andra skäl för att bära knähylsor i gymmet, såsom rehabbing en skada och så vidare, men den här artikeln kommer att fokusera på de två huvudsakliga prestandafördelarna knähylsor kan erbjuda.

Knäledsvärme

  • varför de bärs: främja lätt kompression och total värme i knäleden.
  • Vem kan bära dem: Fritidslyftare, funktionella fitnessutövare och tyngdlyftare.

generellt sett kan knähylsor för gemensam värme vara användbara när du tränar eftersom de tenderar att främja övergripande ledkomfort och en lätt kompressionsnivå. Dessa ärmar kan vara till nytta för idrottare som har svårt att få sina leder uppvärmda, har långa vilar mellan uppsättningar eller tränar i kallare klimat. Det sista som idrottare vill ha är att bli cool när man flyttar frekventa sub-maximala/maximala belastningar — det är som att ta en lång paus mellan skift i någon sport.

alla knähylsor kommer att främja gemensam värme och kompression till viss del, men ärmar som är utformade speciellt för att främja knäledsvärme kommer vanligtvis att vara lättare i konstruktionen. Ofta kommer dessa ärmar att tillverkas med en 3 mm eller 5 mm neopren eller en spandexblandning av material.

så är knähylsor utformade för gemensam värme och lätt kompression värt det?

Varför behöver du dem? är de värda det?
träna i svala klimat? Ja, de kan vara användbara.
knäskarv tar ett tag att bli uppvärmd? Ja, men använd dem sparsamt.
föredrar du ett lätt stöd i olika träningsinställningar? Ja, beroende på vad du föredrar.
långa vilar mellan uppsättningar? Ja.

i verkligheten kan knähylsor som är utformade enbart för gemensam värme bäras i flera inställningar utan en stor nackdel när det gäller beroende. I lekmanens termer, av alla knähylsor på marknaden — vanligtvis — bär en mycket lätt ärm kommer inte att skapa en koppling mellan ärmanvändning och lyftframgång (med andra ord blir det vanligtvis inte en krycka för framgång).

det är dock alltid bra att objektivt fråga dig själv då och då varför du bär en viss utrustning i första hand. Ett bra exempel på detta är att använda en utrustning efter en skada, men sedan bli beroende av den efter att du har återhämtat dig och läkt. Fråga dig själv, behöver du och använder du den här typen av knähylsa för att förbättra övergripande komfortnivåer och stödja säkra rörelsemönster? Om så är fallet, då är de värda det.

bästa Knäärmar recension

Knäledsstöd

  • varför de är slitna: Stödkompression för knäleden för att främja stabilitet och förtroende.
  • Vem kan bära dem: fritids lyftare, funktionella fitness idrottare, powerlifters, tyngdlyftare, strongman idrottare.

stödjande knähylsor finns i flera former och bärs vanligtvis av styrka idrottare som önskar extra stöd i tunga knäböj och Olympiska rörelser. Knähylsor avsedda för stöd kommer i allmänhet att komma i 5 mm och 7 mm neoprenalternativ, vilket resulterar i tjockare, mer motståndskraftiga mot sträckning och stramare ärmar.

när det gäller stödjande knähylsor är det bra att förstå hur deras skillnader kan påverka vissa aktiviteter. Till skillnad från knähylsor för gemensam värme kommer dessa ärmar att vara mycket mer aktivitetsspecifika. Till exempel är en tjockare 7 mm neoprenhylsa speciellt utformad för att ge ytterligare stöd i rörelser som tunga knäböj, i motsats till mer mångsidiga, lätta ärmar.

ur denna synvinkel är det lite lättare att bedöma och bestämma om stödjande knähylsor är värda det.

Varför behöver du dem? är de värda det?
planerar du att tävla med knähylsor? Ja.
tränar du tungt ofta för en styrka sport? Ja, men använd dem sparsamt och objektivt.
har du precis börjat skivstång träning? Nej. Vänta tills din träning är lite mer specifik.

när det gäller knähylsor och stöd bör de användas med en något mer strategisk plan. I likhet med ett lyftbälte kan knähylsor bli kryckor i vissa avseenden, och återstående mål med träning i dem och deras användning är det bästa sättet att se till att de inte faller ner i ett beroende kaninhål.

så är stödjande knähylsor värda det? Ja-om – du tävlar i en styrkesport, tränar ofta tungt och behöver en ärm för extra knäledsstöd. Om du är helt ny på träning, välj sedan träning utan ärmar tills du utvecklar rörelsemekanik, grundläggande styrka och mer riktning i din träning.

förpackning upp

knähylsor är värda det, men det måste finnas en förståelse bakom deras effektivitet och syfte. Ärmar kan vara extremt användbara delar av stödjande lyftutrustning och bäst tjäna sitt syfte när det finns en specifik fråga och applikation som följer med dem.

om du är helt ny på skivstångsträning och fortfarande bygger baslinjestyrka och lär dig rörelsemekanik, välj sedan naken knäträning eller använd en mycket lätt ärm för värme. Ibland kan tillägg av stödjande utrustning för tidigt i träning minska den totala objektiviteten på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.